În prealabil postat de Corinusha
it garantez ca nu este un pretext. Din pacate am vazut prea multe. Si in mod normal, chiar daca, normal, si preotii sunt oameni, macar sa nu faca pacatele grave (adulter spre exemplu) chiar in vazul comunitatii.
Si nu am sustinut niciodata ca as practica ortodoxia. Cred, si la asta se rezum totul la mine. Ca tin post, ca ma rog, le fac pentru sufletul meu si spre mantuire. Pentru ca da, inca sper ca pt fi mantuita. Si sincer, prefer sa dau bnii care i-as da la Biserica cuiva care chiar are nevoie de ei, sau as cumpara daruri pentru cei nevoiasi.
Dupa PAREREA MEA, Dumnezeu vede si ce faci cat timp nu esti in Biserica si tine cont si de aia.
Nu se poate zice ca ii judec neaparat, pentru ca daca as judeca, ar trebui sa dau si sentinte, in plus nu sunt Dumnezeu sa judec, dar pur si simplu treburile astea m-au facut sa nu mai cred in preoti.
Daca ai sti tu ce e in liceele si facultatile de teologie te-ai speria (si nu, nu generalizaz, repet, sunt persoane care fac teologia din dragoste pentru Dumnezeu si pentru a-i invata pe oameni adevarul despre Dumnezeu), dar vor ajunge preoti si mare parte dintre cei despre care vorbeam. Din pacate, azi, mare parte dintre cei ce vor sa devina preoti o fac pentru bani si imbogatire. Si culmea, functioneaza.
Lucian008, nu acelasi lucru faci si dumneata prin afirmatia "este un dobitoc"?? Nu judeci?!
Hai sa Il lasam pe Dumnezeu sa judece. Eu nu am dat verdicte si nume, eu pur si simplu am descris ce am patit si vazut. Nimic mai mult.
Si preotul mi-a zis pur si simplu sa mergem IMPREUNA la Biserica, indiferent unde am merge, pentru simplul fapt ca sa nu ne desparta asta armonia.
Oooo, acuma dac m-as apuca sa filizofez despre Biserica m-ar lua dimineata.
Dar totusi, o intrebare pentru cei care intr-adevar stiu mai multe, pentru ca eu chiar nu am intrat prea adanc in invataturile despre Biseria: De ce ne inchinam la Cruce, cand crucea e locul unde a murit Iisus? si de ce ne inchinam la icoane (nu zice o porunca sa nu te inchini la chip cioplit?). Uite, sincer, la reformati, nu sunt in biserica si in case icoane si picturi. Este o simpla cruce in toata Biserica, e mult mai simplu, e cum era inainte sa se inventeze pictura. De unde pana unde a ajuns la restul religiilor crestine sa apara atatea picturi si icoane? Credeti ca la inceputul crestinismului, in vremea lui Iisus erau icoane si picturi in Biserici?
Ok, ma opresc aici, sa nu imi iau reun ban. Eventual deschis alt thread despre intrebarile care le am legate de religie...
O zi buna sa aveti.
|