View Single Post
Vechi 22.09.2013, 19:35:18
UserAZ UserAZ is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

Cine a zis ca romii sunt urmasii Romei, sunt din India, am spus ca multe popoare au admirat civilizatia romana, si au vrut le-ar fi placut, sa fie urmasi ai romanilor. Djuvara spune ca si-au luat denumirea de la romei, bizantini, el sustine ideea.

Citat:
Au străbătut tot Orientul Mijlociu, respinși din loc în loc, războindu-se cât au putut cu persanii și cu turcii, până au ajuns în Europa, în Imperiul Bizantin, alungați din Asia Mică de turcii otomani. Nici aici n-au avut răgaz, în împărăția bizantină, redusă de-acum (în veacul al XIVlea) la Grecia continentală și o fâșie de pământ corespunzând Turciei europene de azi și sudului Bulgariei — regiune căreia i se zicea Romănia, căci bizantinii, perpetuând timp de o mie de ani pretenția că reprezentau Imperiul Roman, își ziceau romei.
Din cartea sa, citat de aici http://istoriiregasite.wordpress.com...10/27/tiganii/

Ei intre ei se numesc rom, plural roma inseamna barbat, sot, romani e adjectiv feminin si romano masculin, au dialectele lor. Eu am postat si alte informatii care sprijina ce zicea Djuvara ca ipoteza, ca Imperiul Bizantin era numit Romania si am postat si opinia lor si a altora poate. A celor ce spun ca ei au fost sclavi, batjocoriti de poporul român, tinuti in lanturi si vanduti.

Faptul ca folosesc cuvantul "probabil" inseamna, ca eu in comparatie cu altii ma feresc sa emit adevaruri absolute, eu aduc in discutie ipoteze, istoria nu e matematica, istoria e o serie de presupuneri, bazate pe alte presupuneri si pe documente care pot fi sau nu pot fi adevarate, nu stim daca au slujit si cui au slujit cei ce le-au scris.
Oamenii trebuie sa inteleaga ca istoria, cel putin cea scrisa in vechime, dar si acum, daca se vrea, ascunde adevarul, istoria are si scopul de a manipula oamenii, de a-i indoctrina ca sunt cei mai grozavi, ceilalti sunt dusmani, complotisti.
Istoria trebuie tratata mai lejer, fara patima, maine poate fi descoperita o cetate, un document care sa schimbe istoria stiuta, istoria e o poveste pe care istoricii au avut si mai au interesul sa o manipuleze, cei romani intr-un fel, ceilalti in alt fel.

Nici mie nu-mi place cultura lor, casele lor si tot, eram revoltat de filmele de la Pro TV, si altele dar auzind ca au fost batjocoriti in asa hal, tinuri in lanturi si vanduti, totusi, adica stramosii nostri i-au tinut aici in lanturi ca pe animale, nu mai suntem doar victime ale istoriei, noi i-am vrut aici, ca daca eram altfel ii puneam pe fuga de cum au venit ca otomanii, dar ce si-au zis stramosii nostri, numai buni de sclavi, acum normal ca dupa dezrobire in Romania e la moda, misto, naspa (nasparlo), e societatea cu bune cu rele, e un fel de revansa culturala a robilor fata de stapanii de odinioara, de la muzica la limbaj, comportament http://www.mcworld.org/cuvinte-tiganesti-in-romana/.

Last edited by UserAZ; 22.09.2013 at 20:56:31.
Reply With Quote