Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
De mult n-am mai râs cu atâta poftă!
Ce copilărie stupidă...
Încep să dârdâi de frică deja...bîrrr.... Oare focul are ochii roșii? Gheare lungi și negre? Aoleu, fugiți frați creștini că ne papă bau-bau!
http://www.youtube.com/watch?v=-T5IkupJvyI
|
Și eu dârdâi de frică, domnule profesor... și vorbesc cât se poate de serios!
Bârrr!!!... Nu mai dorm la noapte!
Mi-e grozav de frică de o conspirație reală, indubitabil reală și îndreptată în mod direct împotriva noastră.
Mai exact, bănuiesc așa, o conspirație a tuturor ispitelor, a tuturor gândurilor negative ivite-n mintea noastră, a tuturor obișnuințelor nedorite în robia cărora am căzut în timp (adică ne-am predat, din neglijență), a tuturor patimilor încă nevindecate și latente în noi, o conspirație a tuturor acestor neînduplecați adversari interiori nouă, exact împotriva comuniunii noastre cu Dumnezeu.
Există, așadar, o conspirație ce vizează direct îndepărtarea noastră de mântuire!
Au parțial dreptate confrații noștri care tot promovează teorii felurite (dar, totodată, plictisitor de asemănătoare între ele) ale conspirațiilor mondiale împotriva creștinătății.
Au, însă, dificultăți în a intui:
1. identitatea adversarilor reali (care nu-s nici americanii, nici francmasonii etc, ci... noi înșine sau, mai corect spus, maladiile noastre duhovnicești);
2. armele și strategiile folosite de către adversari;
3. faptul că cei vizați nu sunt creștinii în general, ci fiecare în parte, în mod individual, lupta fiecăruia fiind unică, diferită de a celorlalți;
4. nu în ultimul rând, scopul urmărit de "conspiratori".
Din fericire, însă:
1. acest război (real și unicul război cu o miză într-adevăr importantă) a fost deja câștigat, pentru noi, de către Cineva;
2. Cel Care a învins ne-a pus la dispoziție și nouă armele Sale și ne-a-nvățat cum să le folosim;
3. Arbitrul (Aceeași Persoană cu Învingătorul)... e de partea noastră!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
P. S. 1. Spre și mai marea noastră ușurare, această conspirație, în mod paradoxal, nu mai este confidențială, fiindu-ne demult dezvăluită de către Biruitorul și Arbitrul luptei!
P. S. 2. ceea ce mă amuză cel mai tare, în privnța acestor teorii, e ideea că "secretul" conspirației e atât de "secret confidențial care nu se spune", încât au reușit să-l afle până și ei, inițiatorii teoriei (pardon, descoperitorii secretului și demascatorii conspirației).
Nostim, nu? :))