View Single Post
Vechi 19.09.2013, 21:19:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Cătălin,

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Parintele are dreptate, este o stare provizorie, pana la Judecata Universala, cand toti vor primi si trupul.
Am dat citate din catehisme, sfinti, cate referinte as mai putea da? Alta invatatura n-o sa gasesti, daca vrei poti sa cauti sa dai un citat, sa vezi daca e si alta invatatura. E si alt citat in Sfanta Scriptura: "Cel ce va crede si se va boteza se va mantui, iar cel ce nu va crede se va osandi" (Marcu, 16, 15-16)
Despre Raiul provizoriu nu țin mine să fi dat citate din Sfinții Părinți.

La Marcu, 16, 15-16 nu scrie că cel ce nu se va boteza se va osîndi. Apropo și de ce ai scris mai departe, îți reamintesc că mă refer strict la oamenii la care nu a ajuns creștinismul ortodox ca ei să aibă șansa să fie botezați. Pentru noi Botezul nu e opțional deoarece avem acces la această Taină.

Citat:
Dar si in Rai, cei ajunsi acolo se vor desavarsi tot timpul, cu harul lui Dumnezeu.
Da, plauzibil, nu m-am gîndit la asta. Cei mîntuiți sînt într-o continuă ascensiune către Dumnezeu.

Citat:
Dar inainte de venirea Mantuitorului, toti ajungand in Iad, unde ajungeau copiii?
Poate că tot unde era Avraam, în acea zonă specială a Iadului.

Citat:
In ortodoxie daca cineva nu-si boteaza copiii face un mare pacat. De ce, daca e acelasi lucru? Observi ca asta da crezare invataturii protestante, care spune ca nu trebuie botezati copiii. De ce se boteaza copiii in ortodoxie? In primul rand ca daca mor de mici sa se mantuiasca.
Cum am zis mai sus, sînt două categorii: cea a celor care au preot aproape și cea a celor care trăiesc departe de ortodoxie, care habar nu au de Adevăr și de Botez.

Citat:
Dupa moarte toti vor fi cam la 30 de ani, nu sunt unii copii si altii batrani. Daca moare cineva la 100 de ani n-o sa fie vesnic un mos de 100 de ani, iti dai seama ce chin pe el. :)
Da, dar totuși ar fi o nedreptate să pui un copil în Iad, chiar dacă devine de 30 de ani, pentru simplul motiv că a trăit doar un an în jungla peruană de exemplu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote