Da, Traditie dar astea sunt detalii tehnice care nu se mai practica. Problema este alta. Ce te faci cu cei care nu mai au capacitatea de a procesa psihic nici un fel de informatii care sa-i ajute deoarece conexiunile nervoase ale creierului este ars de droguri si substante gen Aurolac( am avut tangenta cu ei si stiu). In Ro poate inca nu sunt asa multi dar occidentul geme de ei. Marea descoperire , efectiv, a secolului, a fost si ramin spectrul lag de antidepresante cu care numai in SUA tin ~6 000 000 de oameni in STARE DE FUNCTIONARE, chiar si ca zombi servici-casa-TV-sex-dormit-mincat-servici, altfel fara ele iesea macel pe strazi sau ar fi trebuit ca fiecare oras sa aibe spitale gen MEGAlagare de Psihiatrie.
La ei in scoli la prinz se administreaza pastile anumitor elevi care altfel nu ar putea fi receptivi la nimic in jurul lor si ar lua la bataie pe toti, nu e gluma.
De acord ca daca ar exista infrastructura si cadrul crestin necesar poate ar exista aceasta alternativa a discutiei cu un preot insa dupa cum stii invatamintul de stat este profund secularizat si nu sunt permise discutiile religioase.
In Romania dupa cum vezi desi exista cadrul ortodox, munca cu ei este foarte grea, iar tinerilor de la Teologie cred ca le vine greu sa se dedice acestui gen de misionarism, si sa stea dupa acesti pacienti prin vagauni, gauri de canal, cocioabe, santuri si deseori sunt lasati efectiv in Iconomia Domnului.
Sa nu uitam ca la noi la tara din cauza saraciei exista si mai exista metoda spartana de a lasa pe handicapatii fizici si mintali...undeva pe cimp sa faca Dumnezeu ce o vrea cu ei.
Oricum ai da-o usor nu este...
|