Citat:
În prealabil postat de catalin2
Apreciez ca, cel putin, discutia cu tine nu e una absurda, ca cea cu Decebal. In sensul ca ii dau trei citate din catehisme, le citeste, iar peste cateva zile spune ca eu nu am dat niciun citat din catehism. Sau dau citate si tot el spune ca doar eu sustin asta, ...
|
Domnu Cătălin2, eu am citit citatele pe care le tot dai dumneata, însă eu am avut altă obiecție, anume cea referitoare la concluziile pe care le-ai tras dumneata pe baza acelor citate.
Eu nu contest citatele sau ce spun ele, ci contest ceea ce spui dumneata și nu scrie acolo, anume că toți oamanii care sunt în afara Bisericii Ortodoxe se duc în iad. Acest lucru explicit nu stă scris acolo, ci este doar o concluzie de-a dumitale, pe care nu o regăsesc în acele citate. Faptul că în acele citate se spune că nu există mântuire în afara Bisericii nu duce la modul cel mai explicit, așa cum ți se pare dumitale, la condamnarea tuturor celorlalți la iad. Acest fapt, această concluzie a dumitale, pe care eu o contest, nu este scrisă în acele citate și documente, ea fiind în mod vădit concluzia dumitale, concluzie pe care o pui pe seama Bisericii Ortodoxe deși Biserica nu a specificat așa ceva. Eu ți-am mai spus, în teologie nu e chiar ca la matematicile de școală primară pe care le cunoști dumneata; lucrurile sunt mult mai complicate, iar dumneata ai dat și dai semne evident că aici este vorba despre o complexitate cu care pur și simplu nu te descurci.