Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Psihiatria trateaza(de ex):
- schizofrenia (si poti discuta cu oamenii, chiar sunt normali intre crize si se pot spovedi);
- depresia(si scade rata sinuciderilor);
- dementa(se amelioreaza tulburarile de memorie).
Acestea sunt recunoscute ca boli inclusiv de catre preoti.
Daca nu este necesara aceasta ramura a medicinei, propune te rog ideile tale, cum ar trebui tratati acesti oameni. SI TINE CONT CA NU AI VOIE SA-I DUCI CU FORTA LA CREDINTA, LA BISERICA.
La care spitale te referi?
Tu nu crezi ca dupa tratamente se simt mai bine, dar medicina (studiile )demonstreaza.
Ciudat ca dupa cazul Tanacu tot mai crezi ca schizofrenia poate fi tratata de preoti(doar).
De unde ti-ai format aceasta parere? Pe ce te bazezi cand afirmi acestea? Ai fost acolo? Ai pe cineva in asemenea situatie?
|
Psihiatria nu are cum sa trateze ceva fiindca nu stie ce e sufletul, crede ca mintea e ceva material si administreaza substante, electrosocuri, în deceniile trecute si lobotomir. Cam acestea sunt mijloacele psihiatriei.
În cazul sinuciderilor, se poate ca supravegherea sa aiba efect dar ma tem ca regimul aplicat în spitalele de psihiatrie este, si în cazul depresivilor, mai degraba distrugator decât ajutator.
Faptul ca unii preoti accepta teoriile stiintei psihiatrice n-o face sa fie adevarata.
Cum cred ca ar trebui tratati acesti oameni? Prin dialog, în numele lui Hristos (nu al lui Freud si alti atei si apostati).
Nu trebuie dusi cu forta la biserica, nici îndoctrinati (asta e o mare greseala), spiritul celor mai multi foarte slab, lipsit de repere. Dar nici injectati, pastilati, electrocutati.
Studiile aratau si ca ca lobotomia linisteste bolnavii, descoperitorul ei a primit si premiul Nobel pentru asta, dar apoi s+a renuntat fiindca oamenii deveneau niste neoameni, niste monstri:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lobotomy
Cazul Tanacu nu era un caz de schizofrenie ci de posedare de demoni.
Pe ce ma bazez? Da, am avut de a face si am cunoscut oameni care au suferit "tratamentele" respective, devenind niste legume.