Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Apreciam daca spuneati si dvs ceva nou,asa mesajele curg intr-una la fel,ca intr-o lucrare de control intr-o clasa de repetenti care au copiat ideile de la un elev mai istet:)
Stim,s-a mai zis,au avut altii idea inainte sa intrebe cum stam cu mila pentru animalele care ne ghiftuiesc burdihanul?
|
Este un rationament normal, pentru ca cei ce apara drepturile maidanezilor spun ca nu putem sa omoram un animal. Unii mai credinciosi spun ca nu putem omori creatia Domnului. Se pare ca nu numai ca omoram (nu noi, ceei ce au aceasta meserie) unele animale, dar le mai si mancam. Asadar arguemntul acesta ar trebui sa nu mai fie mentionat, ca sa nu se mai dea acest raspuns.
Citat:
Este simplu:Dumnezeu ne-a dat dezlegare sa mancam animalele care se pot manca,lasandu-le in viata si in plata Domnului pe cele care nu se mananca.
Este absurd sa abuzezi de aceasta dezlegare de ucidere si sa omori animale nevinovate,blande din placere sau din ura,pe motivul ca si asa exista un precedent ucigandu-le pt hrana.
|
Doar in Legea Veche exista o restrictie la hrana (si, din cate stiu, din motive de sanatate, in acele regiuni cu temepraturi ridicate unele carnuri se stricau mai repede si provocau astfel moartea celor ce le mancau).
Acum nu exista restrictii, daca ar fi o mare foamete putem fi siguri ca si cainii ar fi in meniu.
Animale nevinovate si blande sunt probabil pisicile sau gainile. Si doar unii maidanezi, foarte putini. In apropiere cineva are un caine foarte mare, e foarte bland si il lasa pe afara tot timpul, asta da. Am vazut ca exista si cazuri de lei sau alte animale salbatice carora s-a reusit sa li se anuleze agresivitatea, devenind ca niste pisici.
Dar majoritatea cainilor de pe strada sunt si agresivi, sau pot deveni si daca nu au fost niciodata. Si nu e vorba doar de cazul baietelului, am citit ca anul trecut au fost muscate peste 16.000 de persoane de caini, 8000 doar in Bucuresti. Au murit anul trecut de la muscaturi doi copii si un adult. Acum sper ca e clar pentru toata lumea ce trebuie facut. Nu se ucid de placere, e eronata afirmatia.
Citat:
Ii inteleg si pe cei care mor de frica pe strazi,care au fost atacati si muscati.
Pot fi eutanasiati cainii salbaticiti si bolnavi care nu se mai pot reda adoptiei,in rest cei blanzi pot fi pastrati pt adoptie;iar cei interesati,sa adopte la greu,nu numai sa scrie comentarii,normal:)
|
Nici macar cainele care l-a omorat pe japonez nu trebuia eutanasiat, in opinia "iubitorilor de animale". Eu nu am fost atent atunci pentru ca nu m-a interesat subiectul, dar s-a constituit o asociatie de aparare a acelui caine, a avut si avocat, pe Paula Iacob. Pana acum "iubitorii de animale" doreau sa fie sterilizati si sa li se dea drumul inapoi pe strada, asa s-a si procedat pana acum (mai putin cu sterilizarea, pentru ca oricum apareau alti zece in loc). Sterilizarea nu e o solutie pentru nimic, decat ca dupa ce vor fi eutanasiati sa nu se mai inmulteasca. Legile propuse de cei ce apara maidanezii erau tot la fel, sa fie sterilizati si apoi sa fie adusi inapoi pe strada.