Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Imi pare rau dar chiar aveam pretentii de la dvs.
V-ati molipsit si dvs de la colegul guardian care incearca sa forteze nota impingand iubirea de animale spre un alt inteles?
Mai sa fie,dar nu ati vazut familii cu copii care au si caine si pisica in casa?
Fratilor,unde traiti?Intr-o cutie?
|
Eu m-am referit la altceva, in mesajele anterioare am facut si precizarile necesare.
Daca observi am pus "iubitori de animale" intre ghilimele din doua motive. In primul rand ma refeream la cei ce sustin cu un fel de inversunare cauza cainilor maidanezi si se declara tot timpul "iubitori de animale" si in al doilea rand cred ca este o expresie gresita. Cei ce se autoproclama asa cred ca ei sunt iubitori de animale, iar restul nu. De fapt nu este asa, nu exista iubitori de animale si uratori de animale decat in conceptia celor ce cred ca sunt iubitori. Cum am mai spus in alt mesaj adevaratii iubitori de animale sunt taranii care cresc animale, dragostea aceasta de care se tot vorbeste mi se pare mai mult o exagerare, o dragoste exagerata combinata si cu o intelegere deformata a aceea ce este un animal. Posibil aceasta intelegere moderna (doar pentru unele persoane) are oarecare influente si din evolutionism, care spune ca omul e doar o specie, la fel ca celelalte, doar mai evoluata, sau din religiile orientale, care sustin ca animalele au suflet ca si oamenii.
Eu mi-am petrecut copilaria la bunici, iar dupa ce a inceput scoala eram tot timpul in vacante acolo. Aveau nu doar caine, ci si o gramada de alte animale, inclusiv cal si manz la un moment dat. Cei ce cresc animale mai taie din cand in cand din ele si le mananca. Chiar si asa nu le omorau ei, bunicul meu nici pasari nu putea sa taie pentru ca ii era mila si nu suporta. Exista o persoana care taia animalele, toti din comuna chemau o astfel de persoana cand vroiau sa taie un porc, de exemplu. Toti tineau cainii in lant dupa ce cresteau si nu mai erau pui. Nu-i urau deloc pe caini.