View Single Post
Vechi 11.09.2013, 01:27:54
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentur ca s-au facut afirmatii eronate, precizez ca eu am fost doar impotriva hipnozei, nu a psihologiei in general. Nu e vina mea ca Cezar o apara si promova cu oarecare indarjire.
Nu ești în măsură, sub nici o formă să susții sau să contești hipnoza.
Crezi că articolele pe care le-ai citit pe net despre hipnoză te îndreptățesc să pui hipnoza acolo unde îi e locul.
În fine, părerea ta despre hipnoză e cam cât părerea mea despre operațiile cu laser pe ochiul broaștei.

În ce mă privește, nu apăr hipnoza, pentru că nu sunt hipnotist și nici nu joc rolul, ca tine, de apărător de profesie. Nici psihologia nu o apăr. Cine? Eu? În ce calitate? Cu ce putere? Am inventat-o eu? Îmi e fiică? Mamă? Soție?
Nu apăr nici adevărul și nici Adevărul, cum poate crezi că faci tu.
Pentru că în realitate e fix invers: nu eu, ci Adevărul mă apără pe mine (ca pe noi toți dealtfel) iar adevărul mă solicită și mă provoacă necontenit. Adevărul și adevărul sunt mai presus ca mine și nu au nevoie să le iau eu apărarea. Cel mult să mă cațăr spre locul lor, asta da, s-ar cuveni.
Dar tu te crezi chemat la marea luptă. O, copil ce ești... De nu te-ar apăra Adevărul nici să mergi la nani n-ai putea. Și te treziși tu să Îl aperi?
Ce ai tu care să nu fie dat de Adevăr? Ce ești tu fără Adevăr? Ce poți tu fără Adevăr?
Tu, picătură, să aperi Oceanul? Vrei tu, mitocondrie, să aperi celula? Țesutul? Corpul? Lumea? Cosmosul? Pe Dumnezeu?
Copil. Copil fără discernământ. Și chiar de-ți iubești atât de mult Părintele, acceptă că Îl mai iubesc și alții și poate mai trudesc și alții întru adevăr și Adevăr.
Degeaba te superi pe mine. Mai bine ai fi ceva mai atent când cugeți la unele lucruri.

P.S. NU apăr hipnoza nici psihologia. Nu sunt iubirea vieții mele. Nu trăiesc de pe urma lor. Sunt doar lucruri profesionale, tot mai puțin prezente în viața mea. Însă, cunoscîndu-mi domeniul profesional și știind câtă minciună domnește în țara asta inclusiv în psihologie și în învățământ, resping aiurelile pe care tu și alții le spuneți despre lucruri pe care nu le cunoașteți. Și încă, o faceți cu multă energie negativă, răspîndind prejudecăți și interpretări pe care, dacă ați lucra în domeniu, v-ați rușina mult că le-ați spus/scris vreodată.
Asta fac, credeam că ai înțeles după atât amar de vreme...
Mă lupt să vă opresc pe voi să sabotați un domeniu abia revigorat în România, de care oamenii au mare nevoie, astăzi, la noi și în lume, prin pogorământ de la Domnul câtă vreme Biserica a ajuns atât de neglijată și batjocorită, iar patimile răutății și ale tuturor lăcomiilor și câinoșeniilor se țin lanț.

Last edited by cezar_ioan; 11.09.2013 at 05:47:49.
Reply With Quote