View Single Post
Vechi 10.09.2013, 00:22:09
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Yasmina pui problema complet gresit,fie si dpdv patristic.Omul,la modul general,este mai valoros decat orice animal,nu vei gasi,din ce stiu eu,nici macar un singur Parinte care sa afirme contrariul.Asta pt ca,pana in ultima clipa a vietii lui,fiecare om are posibilitatea mantuirii,cel putin dpdv patristic.Pt animale,oricat de dragute ar fi ele,nu exista aceasta posibilitate,nu au parte de suflet sau de mantuire si nu te intalnesti cu ele dincolo decat in religii orientale.Pe rationamentul tau talharul de pe cruce era deja terminat.Cat timp exista suflet si posibilitatea mantuirii nu exista termen de comparatie ca sa nu mai spun ca,din ce stiu,BO ia in considerare posibilitatea ca prin rugaciunile Bisericii si ale celor vii Dumnezeu sa schimbe inclusiv destinatia finala a sufletului unui pacatos.Posibilitate care pt Grivei nu exista.Nu exista termen de egalitate intre om si animal dpdv al doctrinei ortodoxe,din ce stiu eu.Prin urmare comparatia ta este cel putin fortata din punctul meu de vedere,mergi putin la extrem pt a apara(?)pozitia canina.In plus nu exista absolut nimeni care sa fi spus,sau stiut, vreodata cu exactitate cum il va judeca Dumnezeu pe fiecare om din istorie,in sensul ce va hotari cu el individual,altfel nu am mai avea nevoie de Judecata :)

Ps.Se va decide eutanasiera dupa un termen scurt de adoptie,o sa vezi,proiectul este deja pe linie cum se spune.Ti-se pare nedrept?

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.09.2013 at 00:42:46.
Reply With Quote