View Single Post
Vechi 09.09.2013, 22:35:50
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

2. Observ ca multi sunt orbiti de furie si ura si nu vor sa mai accepte si ale probleme.
Exista acum o ura imensa impotriva cainilor. Ei sunt singurii si marii vinovati.
Si toata lumea pare sa stie cu precizie ce s-a intamplat la locul faptei. Toti au fost acolo si au vazut. Oare? Si ce anume ati/au vazut? De la ce au sarit cainii?
Eu una n-am fost si nu pot sti decat ce scrie presa. De aceea am unele lamuriri si imi pun niste probleme. Poate voi stiti mai bine si puteti sa-mi spuneti.

- unde s-a intamplat fapta? In parc, sau in afara lui, pe un teren privat? Cunoaste cineva din voi zona?
- cui apartinea terenul? cum se putea intra in el? Cum au intrat copiii acolo?
- erau caini maidanezi, sau de rasa?
- cainii acestia eliberati de ONG-uri unde sunt lasati liberi: sunt dusi in diverse zone ale orasului, sau pe langa sediul ONG, sau cum se face?
- de ce bunica nu i-a tinut pe langa ea, sau sa-i fi dus la leagane, la nisip? (Acolo unde este normal sa se joace niste copii mici.)
- fratele lui Ionut a povestit totusi ceea ce s-a intamplat?

http://comunitate.desprecopii.com/fo...ica-lui/page-9

Tot pe acel site si despre manifestatiile de ieri si azi impotriva maidanezilor.

2. Acum niste observatii de ordin general:
- m-am uitat pe un link pus de voi, catre un site exclusiv "antimaidanez" si unde erau insirate victimele cainilor.
Ei acolo am observat ca majoritatea copiilor muscati au fost gasiti nu in parcuri, nu pe langa case sau blocuri ci : pe terenuri izolate, virane, in cimitire (?), pe campuri, maidane etc. Nu erau supravegheati.
Ce cauta copiii in asemenea locuri?

3. Intr-o vreme auzeam mereu al stiri despre copii rapiti, disparuti, unii mai rau. Si ma intreb: nici acum nu se gandesc parintii sa-i supravegheze mai bine.
Se intampla probleme cu maidanezii. Dar restul pericolelor? Daca ei se duc in locuri din astea aiurea si sunt nesupravegheati, se poate intampla orice si din partea unor oameni.
Oare chiar parintii nu au nici o vina ca nu se ocupa de copii, ca nu-i invata in legatura cu posibile pericole?

4. Scria cineva aici undeva ca multi au aruncat pui in orase, ei venind de la sate. De aceea sunt multi maidanezi in orase si nu in sate.

5. Nu are nici o legatura alimentatia cu iubirea de animale. Pot exista vegetarieni care nu iubesc animalele si invers. A consuma produse animale nu inseamna ca nu iubesti animalele.
Mai intai ca sunt animale diferite. Pe urma conteaza si cum sunt crescute. Pe urma cine spune ca trebuie sa iubesti toate animalele. Unii iubesc cainii, altii pisicile, altii serpi sau crocodili, pesti, pasari, sau insecte, sau mai stiu eu.

Si mai exista si oameni care iubesc si plantele (pomi, flori). Si altii care nu le iubesc.

6. Legat de bolile transmise de caini: este partial adevarat.
Cainii de unde iau bolile? Din depozite de gunoi care exista tot pe strazi si pe care nu le aduna nimeni. In rest nu stiu.
Dar exista si destule pisici pe strazi. Stiati asta? Si pisicile transmit boli, inclusiv cele din casa. Ca nu sunt vaccinate pentru tot. De toxoplasmoza ati auzit?

7. Strazile sunt pline de porumbei, gugustiuci si ciori si alte pasari. Si ele transmit boli si fac mizerie si galagie.
Povestesc oamenii si am patit-o si eu: cuiburi in balcoane, mor apoi pui, sau adulti, fac mizerie. Sunt ingrozita acum.
Ce facem cu pasarile astea?

Deci probleme sunt multe. Dar exista acum ura pe caini. Este ura pur si simplu. Si nu ei se vor pe strazi flamanzi si chinuti. Ei nu au vrut asta.
De ce nu ne luma si de oamenii care i-au adus in situatia asta?

Si ce facem, cum ne aparam de oameni. Mie nu mi-a facut rau nici un caine pana acum. Eu nu am vazut sa sara asa neprovocati, sau sa fie asa fiorosi.
In schimb sunt ingrozita de oameni. Am fost agresata sexual de oameni pe strada (si cand am fost copil) si nu o data. Am stiut sa procedez si am scapat, dar am ramas cu frica. Si nu pot uita.

Azi am citit despre o fetita de 8 ani omorata in mod de neimaginat. E drept ca in alta tara. A fost casatorita cu un barbat cu mult, mult mai in varsta si a murit prin ruptura de uter. Pentru ce?
De ce nu se iau masuri si impotriva oamenilor rau-facatori? De ce? Ca aia sunt vinovati, au creier si fac in mod deliberat, chiar daca de multe ori fiind bolnavi psihic.

8. Inca ceva - oameni care ar adopta caini or fi multi. Dar multi nu au cum. Nu au unde sa-i tina. La bloc nu poti ca nu te lasa vecinii nici cu din aia de rasa. Cica este si o lege in acest sens, impotriva celor ce au animale la bloc. Nu stiu ce spune. Dar stiu ca sunt destui care urasc animalele si creeaza multe greutati celor care tin un caine. Ba ca latra, ba ca nu mai stiu ce. Si stiu cazuri de oameni civilizati si care tin animalele curat si bine.

Cainii de talie mare trebuie tinuti la curte. Deci tot la sat este solutia.

Mai multe nu mai scriu acum.
Eu ma rog la Dumnezeu sa se gaseasca o solutie buna si sa revina pacea.

Am uitat: spuneam de lupta pe organe de transplantat. Acolo deja este o lupta om contra om. Si nu este normala nici asta. Doamne, unde am ajuns? Si unde vom mai ajunge.

De asta ma gandesc si spun: deja este sfarsitul lumii. Numai sa ne rugam mai putem.

Daca d-voastra nu ati fost muscata de caini nu inseamna ca altii nu au fost si sa stiti ca sar neprovocati si sunt forte fiorosi ca niste lupi, fiare salbatice, ma mir cum de nu ati patit asa ceva, locuiti in tara?

Nu este furie sau ura impotriva maidanezilor ci este o dorinta de aparare care intrece orice altceva.

Nu este sfarsitul lumii, nu mai exagerati, nimeni nu stie cand vine sfarsitul.
Reply With Quote