View Single Post
Vechi 03.09.2013, 13:00:58
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
.....:)
Și ar fi perfect dacă ai avea iarăși o relație bună.....:)

Permite-mi o sugestie: discută deschis, cu prima ocazie, ca prioritate TOCMAI această percepție a ta.

În Biserică avem multe povestiri/mărturisiri despre fii duhovnicești care ajungeau, din varii motive, să înceapă să se îndoiască de duhovnic, să li se pară ba una ba alta, să își facă diverse gânduri etc. etc.
Problema dispărea când ucenicul se spovedea, mărturisea deschis ce e în sufletul lui. Probabil ai citit.

Emit ipoteza că ar putea să fie ceva asemănător. Mai bine discuți deschis problema, decât să ruminezi și să fantazezi/proiectezi....:)
Scuze dacă n-am nimerit-o! Memoria mi-a adus la cunoștință că acest tip de situație e un fapt des întâlnit în consiliere și psihoterapie. Face parte din dinamica relației terapeutice și trebuie abordat explicit, deschis, onest, ca pe o problemă de prioritate maximală. Ori de câte ori apare.
Cred că ați nimerit "problema", ar fi bine să nu existe îndoieli sau lucruri nespuse între noi. Eu am însă greutăți în a comunica anumite lucruri, potențial neplăcute pentru celălat.
Mi-ați dat totuși un imbold în a face eforturi pentru a comunica, în general, ceea ce am pe suflet. Prefer liniștea camerei mele unei discuții care poate deveni contradictorie. Aș vrea să capăt, totuși, experiență în mai multe feluri de discuții, astfel încât să nu îmi provoace frică, emoții sau nervi.
Reply With Quote