Subiect: preot divortat
View Single Post
Vechi 31.08.2013, 17:49:43
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
De multe ori intelectul/ratiunea se opune sfaturilor unui preot,mai ales daca esti "credincios doar de duminica" si atunci un psiholog te-ar putea ajuta pe latura asta rationala a problemei.
Desi acum mai nou mai gasesti si duvohnici care mai stiu cate ceva despre psihicul uman cum de altfel mai gasesti si psihologi credinciosi(apropos pt cine a spus ca sunt multi atei printre psihologi).

Dar de ce sa se vrea sa inlocuiasca preotii?Nu s-a ajuns pana acolo,sa fim linistiti,Slava Domnului!

De exemplu cum putem linisti pe cineva care a suferit un viol sau are o boala incurabila?Aceste incercari sunt mult prea dificile pt a putea fi calmate doar la o vizita la preot,inevitabil dupa astfel de intamplari credinta slabeste si chiar persoana in cauza uraste la modul cel mai sincer pe Dumnezeu pt aceste"cadouri"din senin.
Sfintii apreciaza aceste incercari dar noi...???!!!
Ne trebuie mult sa intelegem cine suntem,cum sa-i iertam pe altii etc.
In aceste situatii daca-l invata cineva pe bolnav cum sa lupte cu deznadejdea, cum sa ierte si cum sa se roage, e salvat. Daca nu, nu. Un duhovnic care are cuvant cu putere multa daca iti spune o vorba, o bagi la cap. Vorba lui devine lucratoare chiar daca o gasesti scrisa intr-o carte. Citind scrierile parintilor Paisie Aghioritul, Arsenie Boca, Porfirie etc, putine intrebari raman fara raspuns.

Am luptat cu cancerul fara psiholog, dar am apelat la rugaciune, la preoti, la icoane facatoare de minuni, la carti si la sfaturi din reviste. Am cunoscut in acea perioada doua persoane care aveau acelasi diagnostic ca si mine. Ele aveau convingeri moderne, nu ca mine. Nu stiu daca au apelat sau nu la psiholog. Mancau de toate, inclusiv carne si mezeluri, aveau relatii, asa ca nu prea voiau sa auda de preot. Ambele sunt in pamant de cel putin 11 ani.

Imi place sa mai citesc cate-o revista de psihologie, sa-mi fac cate-un test din cand in cand, asa pentru divertisment. Imi place sa ma cunosc, totusi, dar intr-un mod placut, in ritm propriu, nu contra cronometru.

Last edited by antoniap; 31.08.2013 at 17:57:04.
Reply With Quote