Citat:
În prealabil postat de antoniap
Uf! Persoanele de fata se exclud.
Sfantul Serafim de Sarov nu s-a dus la psiholog dupa ce a fost batut, ci la piatra lui de langa chilie. S-a smerit cu rugaciunea vamesului si Dumnezeu i-a dat atata caldura si atata bucurie in suflet ca uimeste si astazi.
Un duhovnic bun te invata sa pescuiesti, nu-ti da pestele gata prajit. Nu am nimic cu psihologii, dar oricat s-ar stradui, ei nu pot inlocui preotii. Pai, dupa ce ai primit sfatul cel bun, te-ai rugat si ai rezolvat problema, ce sa mai cauti la psiholog? Psihologul e bun pentru atei. Crestinii trebuie sa caute leac in farmacia lui Dumnezeu.
Iarta-ma, dar ai vrut sa afli parerea mea si ti-am spus-o.
|
De multe ori intelectul/ratiunea se opune sfaturilor unui preot,mai ales daca esti "credincios doar de duminica" si atunci un psiholog te-ar putea ajuta pe latura asta rationala a problemei.
Desi acum mai nou mai gasesti si duvohnici care mai stiu cate ceva despre psihicul uman cum de altfel mai gasesti si psihologi credinciosi(apropos pt cine a spus ca sunt multi atei printre psihologi).
Dar de ce sa se vrea sa inlocuiasca preotii?Nu s-a ajuns pana acolo,sa fim linistiti,Slava Domnului!
De exemplu cum putem linisti pe cineva care a suferit un viol sau are o boala incurabila?Aceste incercari sunt mult prea dificile pt a putea fi calmate doar la o vizita la preot,inevitabil dupa astfel de intamplari credinta slabeste si chiar persoana in cauza uraste la modul cel mai sincer pe Dumnezeu pt aceste"cadouri"din senin.
Sfintii apreciaza aceste incercari dar noi...???!!!
Ne trebuie mult sa intelegem cine suntem,cum sa-i iertam pe altii etc.