View Single Post
Vechi 29.08.2013, 02:21:03
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Ungurii ii numesc tigani, nu stiu exact cum se scrie in ungureste cuvantul. Strainii nu fac diferenta intre nume, e clar. Chiar daca sunt originari din India, ei sunt considerati cetateni romani in afara. Intrebarea este cine le-a dat acest nume de rrom, care se vrea a fi corect din punct de vedere politic.
Pai si noi le spunem tigani, la fel si bulgarii si ungurii. Dar in vest, numele ptr. toti tiganii, inclusiv cei din Ungaria si Bulgaria, este "Romani". Pe mine ma intereseaza mai mult de ce si nu cine, caci cine e usor de aflat. De ce nu le-a zis Dom, asa cum se numeau ei. De ce "romani"?
Citat:
Nu cred ca cei din vest denigreaza etnia romana, ci tiganii, in primul rand prin comportamentul lor in afara, si romanii insisi pri promovarea faptelor tiganilor in massmedia.
Ca exemplu, 2 saptamani a durat circul cu inmormantarea lui Cioaba. Daca strainii ne vad ca dam atata importanta tiganilor, ce parere isi pot face?
Daca nu crezi, intra pe site-urile de presa englezesti si citeste. Cand vine vb. de români, arată numai tigani. Si mereu li se spune romani sau tigani romani. Nu prea se obosesc sa faca diferenta dintre cetatenie si etnie. Si da, multi confunda romanii cu tiganii, ptr. numai asta au auzit la stiri si prin presa. Asta sa nu mai vb. de Italia.

Eu nu vorbeam de Cioaba si manelismul de la televizor. Ma refeream strict la faptul ca toti tiganii in engleza sunt numiti "Romani" si intrebam care e scopul. Eu personal nu ma prea uit la televizor, dar la multe nu prea ma pot astepta.
Citat:
Eu demult mi-am format parerea ca cei din massmedia ori sunt tigani si de aceea ii iubesc asa e mult, ori politicienii or fi avand rude printre ei sau afaceri. Sau pentru ca fac rating, dar de ce ar avea romanii o curiozitate morbida pentru a le urmari faptele? Pro Tv-ul in special dar si Antenele care au inceput cu manelele si in prezent Romania TV. Trebuie sa fie un interes pentru care tiganii sunt impinsi in fata.
Pai sunt tigani printre politicieni. Nu toti tiganii sunt cei care cotrobaie printre gunoaie sau umbla cu carabana. Am vazut si eu ca sunt impinsi in fata pe toate posturile tv. Chestia e ca si românii români se cam iau dupa tigani si adopta unele apucaturi. Oricum, cum am zis mai sus, nu vroiam sa vorbesc despre tiganimea de la TV si de pe strada, ci despre faptul ca tiganilor li se spune "romani" care se confunda f.usor cu români. Daca vrei iti dau link sa citesti povesite unor românași din UK legat de tigani.
Reply With Quote