View Single Post
Vechi 28.08.2013, 21:29:13
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Horatiu eu ma consider un cretin idealist care inca mai spera ca va veni,candva,ziua cand ne vom aminti cine suntem.Daca voi considerati aceste obiceiuri drept fara sens atunci faceti cum va spune constiinta dar eu cred ca se pedepseste originalul pt un fals,adica reprezentarea moderna.Avem un apetit,ca natie,al autodistrugerii infiorator.Bocitul este o manifestare care face parte dintr-un stravechi fond comun al umanitatii,vei regasi aceasta traditie in multe forme.De exemplu la evrei,pe vremea lui Iisus,exista o traditie straveche foarte asemanatoare si mult mai vocala decat la noi.O puteti gasi surprinsa in Marcu 5:38.Daca veti mai cauta veti vedea detalii fascinante despre cum se manifestau ei.Traditia se pastreaza si astazi,eu am vazut in anumite zone din Israel traditii asemanatoare cu cele din zona Olteniei,este o discutie lunga dar ,cu scuzele de rigoare,nu am eu timp acum.Oricum daca voi deja considerati ca aveti o parere formata atunci nu-mi ramine decat sa constat,cu tristete,inca un deces al unei parti a istoriei si spiritualitatii noastre.Devenim tot mai saraci odata cu timpul.Sa nu intelegei ce am scris drept o ofensa la adresa parerii voastre,respect acest drept la fel cum si eu am dreptul sa privesc cu tristete.Numai bine.
Reply With Quote