View Single Post
Vechi 26.08.2013, 13:37:57
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Pai rezumand ar fi doua aspecte esentiale:

-in primul rand credinta adevarata, cu tot ce inseamna aceasta (rugaciune, post, spovedit, etc)! Aici poate conteaza cel mai mult calitatea rugaciunii, in sensul de a te ruga din convingere si nu doar asa de forma.

-in al doilea rand faptele concrete pe care le faci si modul de comportament in relatiile inter-umane! Din pacate- si desi am incercat nu-i pot intelege- am intalnit multi barbati (din punct de vedere al unei femei e mai bine sa se pronunte tot o femeie) care, desi au primit de la Dumnezeu tot ce in mod normal si-ar putea dori un barbat (sanatate, sa practice o meserie care-i face placere si o familie reusita sau mai la tinerete o femeie care sa-i iubeasca cu adevarat), cu toate acestea, in loc sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru aceste daruri (nu intr-un mod de a te lauda pe toate drumurile cat de credincios esti!), ei se apuca de baut, de inselat femeia care i iubesti, de scandaluri, jugniri sau chiar violenta fizica!
Eu stiu atunci cand omu'e bucuros si are tot ce am mentionat mai sus, intai i multumeste lui Dumnezeu pentru aceasta, iar apoi in societatea si in viata de familie are o atitudine vesela, exuberanta!

Apoi ar mai fi un aspect: sa fii si bun crestin, dar si o fire mai vesela in accelasi timp! Adica in sensul ca da, mergem (mai ales avand si cu cine!) la o petrecere, dansam hora sau sarba sau o "brasoveanca" pana dimineata, la un dans mai lent stil "blues"" imi iau nevasta in brate, servim ca omu si un pahar de vin (da'stim cand sa ne oprim!), cand e de iesit asa ca intre barbati la un fotbal, la o tabla sau la o bere fara problema, daca un vecin, cunoscut sau prieten imi cere ajutorul (ca vorba aia cand e de reparatie ceva la instalatia electrica de exemplul orice barbat cred ca stie ce-i ala un creion de tensiune sau o lampa de control!) nici o problema, insa cand e treaba serioasa si trebuie sa fii alaturi de femeia iubita (mai ales in cazuri mai neplacute- un necaz in familie sau la serviciu, o boala, etc) atunci lasi orice alta ocupatie deoparte si actionezi ca atare!
Si alt aspect care conteaza: pentru ca viata de familie sa nu devina monotona si rutina, macar in anumite momente, este bine ca- de exemplul sambata seara ori vineri seara (si atunci le zici la "colegii"de table sau de fotbal- ""in seara asta nu vin cu voi") sa existe si momente petrecute numai cu femeia iubita- eventual o cina la lumina lumanarilor, cu o muzica mai lenta in fundal si cu un pahar de vin bun (sunt vinuri potrivite pentru astfel de ocazii) si apoi eventual de vazut in doi un film de ala mai "romantic"" gen Meg Ryan!

Cam asta ar fi o atitudine in privinta credintei si a vietii sociale si de familie in general, care mi se pare corecta si mai ales NORMALA!
Reply With Quote