View Single Post
Vechi 24.08.2013, 08:55:43
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Aici Hristos subliniază diferența dintre mîntuire și desăvîrșire. Mîntuirea sau scăparea din lanțurile celui rău este doar primul pas. După înviere urmează înălțarea spre desăvîrșire și îndumnezeire, spre asemănarea cu Hristos, Modelul nostru.

Nu este obligatoriu să vindem tot și să devenim monahi sau pustnici ca să ne mîntuim. Dar nici nu e neapărat să ne rupem de lume ca să fim desăvîrșiți, avem exemple prin Paterice de împărați și de oameni simpli din popor care au fost mult peste asceții care s-au izolat în munte sau în pustie.
Draga Florin,
Nu sunt teolog, nu stiu sa interpretez Sfanta Scriptura insa eu inteleg ca vom avea Mantuirea sau Viata Vesnica (e acelasi lucru) doar daca vom fi Desavarsiti.
Ceea ce eu am retinut din citat este ca Mantuirea nu este cu putinta la oameni fara ajutorul lui Dumnezeu:

25. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?
26. Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputință, la Dumnezeu însă toate sunt cu putință.

Chiar si Apostolii, care parasisera tot pentru Hristos, erau nesiguri pentru mantuirea lor:

27. Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: Iată noi am lăsat toate și Ți-am urmat Ție. Cu noi oare ce va fi?

Cum ar putea vreunul din noi oamenii sa stie exact algoritmul pentru rezolvarea aceste importante probleme; Mantuirea? Nici nu exista vreo formula anume pe care respectand-o cu exactitate sa ne Mantuiasca.
Moduri de Mantuie sunt mii si mii. Toti sfintii stiuti si nestiuti au primit viata vesnica fiecare in felul lor, prin faptele lor proprii. Unii s-au mantuit traind in singuratate, tacere, rugaciune, altii erau postitori desavarsiti si rugatori, altii s-au mantuit prin ascultare, unii fiind nebuni pt Hristos - acestia faceau lucruri aparent nebunesti fara legatura cu credinta. Unii s-au mantuit intr-o secunda, in ultima secunda a vietii lor (talharul de pe cruce). Toata viata a pacatuit dar in ultima secunda s-a intors cu toata credinta si dragostea la Hristos.
Poftim, acestia sunt doar cateva exemple. Datoria noastra este sa avem o relatie stransa si sincera cu Biserica lui Hristos si cu duhovnicul, sa facem ascultare si Dumnezeu va avea grija de noi, ne va arata care este calea noastra particulara spre mantuire.
Doamne ajuta!
Reply With Quote