Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Citește de voiești cartea indicată, capitolul "Dumnezeu Sfințitorul" și capitolul dedicat special problematicii Harului; poate vei renunța la dispoziția de a critica în mod gratuit. Găsești acolo și frazele pe care nu le-ai acceptat în textul meu. Completările personale, minore, spre final, nu ating textul original.
|
Eu cred că ți-am pus o întrebare destul de simplă (referitor la Ioan 3,8), dar văd că nu reușești să îți susții interpretarea decât prin a trimite la studiu. Asta e, la tăți ni-i greu, dar atunci nu înțeleg cum te poți lansa în genul acela de afirmații, fără să le dai nicio justificare, dar culmea să le mai și pui pe seama Tradiției Ortodoxe? Deci ceea ce încerci să faci, și sunt convins chiar fără să fi citit cartea respectivă că acolo nu există interpretarea respectivă, este să încerci să îți "justifici" o anumită doctrină, vedere, interpretare, aș zice chiar speculație, folosindu-te de interpretări pe care nu le poți justifica prin Sfânta Tradiție. Eu spun deci, înainte de a merge mai departe, că deja ai luat-o pe o cale greșită, chiar dacă ți se pare dumitale că "știi" ceva și poate nu prea știi cum să o pui (făcând atunci apel și la "citate").