View Single Post
Vechi 09.08.2013, 18:14:32
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Mi s-a întâmplat și mie să depun efort pentru a tempera o doamnă, foarte educată, cultă, cu CV și dosar beton, mare iubitoare de copii etc. De ce? Simplu: n-aș fi văzut un pui de struț pe mâna ei, darmite un copil... Dar nu-și dădea seama, în adânca ei patimă inconștient purtată, că un copil trebuie iubit și slujit, iar nu posedat pentru a da bine la imaginea personală ori din alte motive regretabile, care țin de marea noastră trufie... Mulți vor să înfieze copii ca să-și cultive o dată în plus diverse boli sufletești, nenorocind și pe micuți.
Toți credem că suntem pregătiți să fim mame și tați. În realitate nu prea e pregătit nimeni decât să transfere nenorocirile pe care le-a trăit din partea părinților lor la următoarea generație de victime. Abuzuri de tot felul, de te crucești atunci când începi să pricepi. Iar pentru a pricepe trebe niște ore, multe ore de experiențe grele, sub conducerea unui meșter, ca să sesizezi ce e-n tine adunat ca urmare a maltratării tale de către părinți incalificabil de dăunători. Deși par lux, dacă judeci după aparențe...

V-ați gândit vreodată serios cum e să fii cu adevărat părinte? Cum e să fiți dvs. personal...
Cam ce procent dintre părinți credeți că întrunesc în mod real condițiile pentru a fi "un părinte bun"?

Probabil că părintele a folosit argumentul cu păcatul, în disperare de cauză... Știu și eu?
Relația duhovnicească e (cel puțin) ca în psihoterapie: musai să nu transpire, altminteri încep încurcăturile.
Cine știe ce voia de fapt duhovnicul și de ce o fi spus ce-a spus, dacă a spus...
Și rău îmi pare că doamna "foarte credincioasă", în marea ei credincioșie nu a avut nimic mai bun de făcut decât să-și bârfească duhovnicul.

Nu vă supărați pe mine, dar am văzut atâtea situații de viață șocante, legate de creșterea și educarea copiilor, încât, spun pentru a nu știu câta oară pe forum, sunt gata să înființez un tribunal specializat strict PENTRU PEDEPSIREA ASPRĂ A PĂRINȚILOR, a majorității părinților - dacă găsesc sprijin și echipă de lucru.
Doar că mă tem de-un lucru: ar trebui să fiu printre primii condamnați la cazne veșnice, în acest caz...:) Cu un minut de pauză zilnic, ca indulgență, pentru că mi-am dat seama de propriile lipsuri. Dar greu să fie omul un părinte bun, foarte greu. Să poată face, efectiv, ceea ce înțelege că are bun de făcut.
Tuturor însă li se pare că e drăguț și bombonistic și mișto-foc să ai "bebe" și kinderi, nu-i așa?
NU, nu-i așa.
Inteleg ca ati vazut situatii de viata socante,ca sunt si persoane iresponsabile,iar pana la urma,experienta de parinte se traieste si poate ca niciodata nu te poti considera suficient de pregatit pentru acest rol...insa asta inseamna sa nu mai aducem pe lume copii?Sau sa ii lasam sa se piarda in centrele de plasament?
Oricum,eu intrebasem cu totul altceva,chiar nu stiu cum a ajuns discutia in aceasta directie.Chiar mi-ar fi fost de folos sa aflu niste informatii,daca cineva ar fi avut amabilitatea sa mi le ofere...cumva ma indoiesc ca adoptiile merg atat de greu,pentru ca cei care doresc sa adopte copii sunt toti din categoria celor care privesc ca fiind "bombonistic si misto" faptul de a avea copii...
Doamna in cauza mi-a relatat foarte natural ca a infia copii este un pacat si ca nici nu se pune problema.Nicidecum nu l-a blamat pe parintele respectiv.Eu am ramas cu gura cascata cand am auzit ca a infia este considerat ca fiind pacat...

Last edited by heaven; 09.08.2013 at 18:17:36.
Reply With Quote