View Single Post
Vechi 02.08.2013, 23:52:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
"- Părinte, am citit undeva că diavolii ne vor chinui în cealaltă viață chiar și pentru un gând rău pe care nu l-am spovedit.

- Ascultă, atunci când omul se pocăiește și spune duhovnicului său tot ceea ce-și aduce aminte fără să aibă intenția de a ascunde ceva, s-a terminat; aghiuță nu mai are nici o stăpânire asupra lui. Iar când nu își va spovedi întru cunoștință o parte din păcatele sale, se va chinui în cealaltă viață pentru acestea.

Cuv. Paisie Aghioratul - Nevointa duhovniceasca
Este argumentul care ar trebui să combată citatele din Sfîntul Ioan Gură de Aur și ce am scris mai sus?

De mai multe ori am confirmat că trebuie să spunem tot duhovnicului, ca el să fie la zi cu starea noastră, indiferent dacă acele păcate sînt deja iertate prin rugăciunile directe sau prin alte metode. Dar, pînă la Spovedanie, nu ne oprește nimeni să ne împărtășim dacă duhovnicul și propria conștiință ne dau voie. Ăsta e mesajul meu, nu negarea Spovedaniei sau ascunderea păcatelor la mărturisire.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 02.08.2013 at 23:54:08.
Reply With Quote