View Single Post
Vechi 02.08.2013, 01:51:09
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Când am dat bac-ul (în 2010), s-au dat acele probe de competențe la română. Cred că așa se dă și acum, de vreme ce au trecut doar 3 ani (deși, în țara noastră, se cam reformează învățământul din an în an, bag seama...). O colegă de-a mea, foarte bună la învățătură, dar extrem de emotivă, înainte de proba de competențe, o întreabă, cu o mimică mirată, pe doamna profesoară: "doamnă, cum vom răspunde la examen, în ce ordine?... Cumva în ordine cronologică?". După aceea, s-a dumirit ea că voia să spună "alfabetică", dar rămăsese cu sechele de la ora de Istorie, care tocmai se terminase (ea fiind, oricum, olimpică națională la Istorie). :))
Tot aceeași colegă, în ziua probei de care se temea atât de mult (nu o speria materia în sine, ci faptul că era probă orală, iar ea cu greu își putea stăpâni emoțiile), a răspuns atât de bine, încât doamnele profesoare din comisie n-au mai lăsat-o să termine, ci i-au spus că s-au lămurit, pentru că a răspuns foarte frumos și merită calificativul maxim: "utilizator experimentat" (așa a fost la competențe, nu s-au dat note decât la probele scrise).
Atunci, colega, cu o mirare dezarmant de sinceră în glas și pe mimică:
"Dar... n-am apucat să spun concluzia".
Evident că am uitat toți de emoții și ne-am destins puțin, deși doar... pentru moment. :))
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote