View Single Post
Vechi 02.08.2013, 00:35:44
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Theo am cunoscut si profesori modesti dpdv material,umiliti,traind in lipsuri mari si cu toate acestea nu si-au tradat vocatia,nu si-au ingropat talantul,au raspandit lumina invataturii,luptand impotriva ignorantei cu modestie si dragoste,munca si speranta.Cei care chiar au aceasta chemare,in sens real si constient,mai rar esueaza,pasiunea de a sadi bucuria cunosterii le da puterea de a depasi vicisitudinile,chiar cu pretul sanatatii sau bunastarii lor.Intr-o tara sanatoasa dpdv spiritual asemenea oameni sunt rasplatiti,incurajati,protejati ca valoare capabila de a forma atat spiritul unei elite intelectuale cat si de a ridica nivelul unor oameni cu cele mai diverse aptitudini intelectuale.Despre restul,care tradeaza spiritul acestei vocatii nici nu merita sa amintesc,pana si uitarea fara de cuvinte le este un mormant nemeritat.
Am și eu bucuria de a cunoaște astfel de persoane, profesori minunați, intelectuali autentici, modele pentru orice tânăr dornic de cunoaștere. Și da, sunt atât de puțin apreciați!... Nici măcar elevii/ studenții lor nu-i înțeleg, de multe ori, considerându-i ori prea exigenți, ori incapabili de a-și formula ideile într-un limbaj accesibil studenților etc.
Pot spune că aprox. 90% dintre profesorii mei din liceu (Colegiul Național Gheorghe Lazăr) pot fi încadrați în categoria descrisă de dvs: aceea a profesorilor care, depășind vicisitudinile, își împlinesc vocația de dascăli, formatori de caractere și transmițători de cultură.
La fel sunt și cei mai mulți dintre profesorii de la Teologie, creștini autentici (în majoritate preoți) și profesori CU VOCAȚIE didactică.
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 02.08.2013 at 00:38:15.
Reply With Quote