View Single Post
Vechi 31.07.2013, 08:11:16
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Din ciclul verticalitate in sens invers:Theo vezi ca acum cam scuipi pe unde ziceai ca esti in trecut amic,ma inscriu in rasa demonizata si pus de tine pe drumul spre macel.Daca nu as fi departe,intr-un loc minunat dar cu o proasta conectivitate ti-as spune eu mai multe dar este timp cand revin.Theo,Theo....
Creeeam ca e clar ca nu am nimic contra persoanei tale. Dimpotriva. Sunt de acod cu Yasmina: nici un popor nue mai bun, ontologic, de cit altul. Si totusi, exista momente cind unele rase par a il sluji cu obstinatie si ostentatie pe dusmanul lumii vii. As putea sa umplu forumul cu povestea ororilor unui "mare imperiu", dar ce folos? Faptul ca tu esti dintre ei, nu ma obliga sa ii respect sau nu ii vorbesc de rau. Am prieteni arabi; asta nu ma face sustinator al asa-zisei cauze palestininiene. Din nou, dimpotriva: ei stiu ca sunt pentru asezarea Israelului in stravechile sale granite biblice, si accepta asta, si nu o iau ca pe o insulta personala, desi e clar ca un terorist ca Yasser Arafat nu merita vreun premiu, poate unul in zile de inchisoare, si am avut sinceritatea sa le-o spun si lor asta.
Fiecare din noi e subiectiv, desi ne pocnim capul de perete jurind ca suntem obiectivi, pragmatici, reci, impartiali, etc., etc. Tu nu poti depasi experienta aceea, stii la ce ma refer, recunosc, dura si nedreapta, ceea ce, pe fascinant de alambicatele cai ale psihicului uman, create de Dumnezeu, te face un judecator foarte obiectiv al oniroidului si muribundului nationalism romanesc. Eu nu pot depasi ura si dezamagirea fata de prezent, si constiinta ca, de cind altii si-au auncat regii si preotii in morminte comune, cu totii, cam din toata lumea, trebuie sa platim prin "n" generatii de sacrificiu. Cind vine vorba de narcisimul balcanic, tipic valah, pe care, iata, nu (vrem) sa il depasim, devii destul de incisiv. Cind vine vorba de murdariile Occidentului, brusc invoci toleranta si mai ales pragmatismul. (Revezi-ti postarile si compara tonalitatile, te rog). Intr-un fel, ai dreptate: nu poti avea doua mame bune si nici sluji cu toata inima la doi stapini.
Asa ca, eu zic sa nu mai poluam acest topic si sa vorbim pe privat.
Cu bine.
Reply With Quote