View Single Post
Vechi 30.07.2013, 20:34:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Haida da. Au mai fost postate. Studiile de paleo-genetica facute de Institutul din Hamburg. Acest sudiu spune ca ne inrudim cu cei care au trait in Antichitate pe acest pamant, ca ne inrudim cu italienii de nord si cu bulgarii. O sa fie publicate, daca nu au fost deja, si in Romania si le vei putea citi. Nu neg studiul, ci felul in care este interpretat de cei care nu iau in seama Imperiul Roman de Est si ignora crestinismul.

Deja stim treaba asta. Nu am aparut in secolul X, nu am emigrat din sud sau din nord, am fost mereu aici. Inainte eram traco-iliri, acum suntem romani, dar fondul genetic este acelasi. Ce s-a schimbat nu a fost biologia, ci spiritualitatea. Limba traca a murit, iar o noua limba luat nastere prin Biserica. Crestinismul este motivul ptr. care limba traca nu a supravietuit, nu faptul ca dacii au devenit romani. Traco-ilirii-romanizati sunt stramosii nostri. Mai erau si tracii pagani. (recent am aflat ca multi prigonitori ai crestinismului erau la origine traci ex. Diocletian) Constantin cel Mare-traco-ilir.

Eu nu neg romanizarea, dar nu aprob nici ideea ca ne-am schimbat genele si tracii au disparut in neant. Oricum romanizarea nu inseamna sa iti schimbi genele, traditiile si limba. Si evreii erau cetateni romani, si grecii.

Sa citesti despre romanii din sud si sa vezi pana unde se intindea Romania. Au fost destule carti publicate pe aceasta tema. E drept, cele mai multe in secolul trecut (Pr.Prof.Dumitru Staniloaie, Nicolae Iorga etc.)
Draga Parascheva, te rog sa imi spui si mie, care nu sunt atat de informata ca tine, daca pana la urma, imparatul Constantin e un daco-roman sau e un traco-ilir. Ca pana acum era daco-roman, dar acum a devenit traco-ilir. Cine sunt tracii astia si cine sunt ilirii? Si ce treaba avem noi, dacii, sau ce om fi? Dupa cum pana acum sustineai ca suntem daci si bizantini, acuma ca suntem traco-iliri, dar inruditi si cu italienii si cu bulgarii.
Te-as ruga sa imi spui si cate cuvinte stii tu in limba traca si cate in limba ilira. Si mai ales, care imparat bizantin si-a facut pomana de a trecut Dunarea sa ne cucereasca si sa ne inglobeze in imperiul lui. Si cand ne-am desprins de Imperiul Bizantin (sau Roman de Rasarit, asa e mai corect, cum spui tu, pentru ca basileul se intitula imparatul romanilor si oricum, notiunea de bizantin a aparut tarziu), pentru ca stii, ca Imperiul a tot pierdut teritorii dupa teritorii, in favoarea migratorilor, a latinilor occidentali sau a turcilor pana a cazut si ultimul bastion, capitala Constantinopol, in secolul XV. Si cum se face ca din toate teritoriile stapanite de Imperiul Roman de Rasarit, tocmai noi - culmea - am pastrat denumirea de Romania! Si ce inseamna romanizarea, daca nu acceptarea limbii si a traditiilor cuceritorului!
Se vede ca am invatat scoala degeaba!