View Single Post
Vechi 29.07.2013, 11:51:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Deci e mai greu. Usor de zis sa iti faci Biserica din camera ta, mai greu de facut, mai ales ca noi avem nevoie si de fizic, nu doar de spiritual. Si spovedania si impartasania, de unde? Daca moare intre timp? Apoi, sunt copii de preoti care ajung atei sau sa se abata de la cale. Poti sa ai credinta si sa cazi.

Si din pacate multi se pierd in Occident, nu se intaresc in credinta, mai ales daca sunt tineri, iar in Biserici cam bate vantul! Chiar credeti ca 3-4 milioane de romani sunt ortodocsi in Occident? Multi nici nu sunt casatoriti cu ortodocsi. Cum am mai zis, un om botezat ortodox care nu a fost crescut in duhul ortodoxiei sau s-a abatut de la cale, va reveni mai usor acasa in Ro, decat in Vest unde nu exista Adevar Absolut.
Urati chiar asa de tare Romania incat nu doriti sa apreciati singura si cel mai importanta chestiune care face Romania superioara Occidentului? Pe mine nu ma incanta replica asta ca poti sa fi ortodox oriunde, scuza folosita ptr. a pleca 1-2 din tara.
Nu cred ca e cazul sa spunem ca suntem superiori cuiva ,chiar si din punct de vedere spiritual
Parintele meu duhovnic spune sa nu lipsim de la biserica mai mult de o duminica la rand.
Eu daca lipsesc o duminica se cunoaste ,sunt mai vulnerabila ispitelor
Dobrin7m poate are o putere duhovniceasca mai mare ,nu se imprastie atat de usor.
Cine stie?
Am o vecina care din motive financiare astat in Spania vreo 5 ani.
Mi-a spus ca foarte usor te pierzi acolo ,desi ea e o persoana foarte credincioasa si smerita. Ai de toate si incepi sa uiti de Dumnezeu.
Fiecare cu experienta lui.
Parintele Pantelimon de la man.Ghighiu m-a sfatuit sa nu imi las copilul sa continuie studiile in Vest ,mi-a spus ca se va pierde spiritual .
Reply With Quote