View Single Post
Vechi 29.07.2013, 09:05:14
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu este popor care sa se injunghie mai mult pe la spate intre straini precum romanii.Asta ca fapt divers pt ca sa nu credeti ca un strain nu sesizaza aceste lucruri si te trateaza cum meriti din perspectiva lui.Cu privire la aceasta perspectiva lucrurile stau asa:ei,englezii,sunt un popor tenace si dur,obisnuiti sa fie imperiu si lideri iar pe altii ii privesc ca pe niste oarecare de pe la periferia lumii,cu mentalitate de asediati si niciodata egali cu ei.NICIODATA.Si nu doar ei privesc asa lucrurile ci si nemtii si multi altii.Este o viziune deloc placuta pt noi dar explicabila prin modul istoric diferit in care am evoluat ca natii.Asta este realitatea,daca te duci in lumea lor iti asumi aceste lucruri care nu se vor schimba.Nu iti convin atunci stai la tine acasa si este treaba ta.Nu considera ca iti sunt datori cu ceva si nu sar in sus de entuziasm pt ca te-ai dus peste ei.Te poti afirma profesional,poti sa castigi respectul,sa ai un trai material bun dar aproape niciodata nu te vor considera un egal al lor si nu te vor umple de imbratisari pt ca ai fost mai bun ca ei.De mici sunt educatia,prin mentalitatea din jurul lor,sa se priveasca ca membrii ai unei natii care ii conduce pe altii NICIODATA invers.In plus,spre diferenta de romani NICIODATA nu si-au batut joc de tara lor cum facem noi constant si concret si sunt mandrii de ea si de faptul ca s-au nascut englezi chiar si cand sunt sarantoci si tembeli.Este simplu:te-ai nascut englez pai atunci nu exista ceva mai maret pe lumea asta.Rule Britannia,Britannia rule the waves.Nu exista nici o asemanare intre organizarea,mentalitatea si evolutia lor si a noastra.Nici una.Si nu,nu sunt impresionati de cat se mult iti iubesti tu tara din moment ce stai pe la ei dar macar nu te dispretuiesc mai profund decat o fac cand vad cum scuipi pe locul nasterii tale sau pe un conational,sporturi la care romanii sunt canpioni mondiali.Ei vor sa te asimileze in felul lor NICIODATA invers pt motivele explicate mai sus.

Daca ar trebui sa scriu ce am vazut pe aceasta tema josnica si umilitoare pt noi,cum ne comportam unii cu altii acolo,de extrem de multe ori ca niste ticalosi lasi si cu mentalitate de slugi,ar trebui sa scriu cu atata furie si amaraciune de cred ca as intra la balamuc.Eu va spun ca avem parte de ceea ce meritam si pt cum ne comportam unii cu altii si pt cum ne-am tratat si ne tratam tara.
Am avut si noi momentele noastre minunate in istorie. Doar pentru ca acum suntem bolnavi sau in covalescenta, nu inseamna ca nu am facut lucruri marete. E suficient sa citesti lista inventatorilor romani si a intelectualilor. Apoi, am facut parte din Imperiul Roman de Rasarit care se numea pe scurt Romania, de unde ne si tragem numele de Romania. Sa nu uitam ca noi ne-am nascut in si prin Biserica, Biserica fiind la propriu mama neamului romanesc. Nu am avut armata de atac, ci armata de defensiva si recucerire. Doar pentru ca nu am cucerit si cotropit jumatate de lume nu inseamna ca suntem mai mici ca englezii(sa nu uitam ca multi regi englezi au fost francezi, mai ales dupa cucerirea nomanda). Un roman care isi cunoaste istoria si traditia nu ii va fi niciodata rusine cu neamul sau si cu tara sa. Nu consider ca englezii sau altii din vest sunt superiori romanilor pentru ca au avut imperii. L-am avut si noi pe al nostru(Imp.Roman de Rasarit, inainte sa fie elenizat). Noi am avut ca scop superm mantuirea, ei au avut ca scop cucerirea.

Irlandezii sunt mandrii ca sunt irlandezi. Scotienii la fel, cei din Wales idem. Englezii insa nu prea tin cu dinti de traditia si istoria lor. Acum se invata la istorie in vest cat de mult rau au facut ei altor natii. Au si ei o gramada de probleme in prezent, probleme care in loc sa fie rezolvate sunt considerate "englezesti" (ex. bautura).

Cand am mers in Anglia ma asteptam sa vad englezii din romane si din istorie, insa sunt comeplet diferiti cei de acum.
Reply With Quote