View Single Post
Vechi 28.07.2013, 22:39:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Imi cer scuze, acum am inteles la ce te referi.

Dar cred ca m-ai inteles gresit.
eu am spus ca Dumnezeu poate chema pe oricine la El indiferent de locul si starea in care se afla. Daca omul intelege aceasta chemare va incepe sa caute calea cea buna. Ei aici e momentul important. Pe ce cale va apuca. Deci nu sustin ecumenismul ci spun doar ca orice om de pe pamant poate sa se bucure de mila Domnului , chemandu-l, pentru ca Dumnezeu e al tuturor. Poate nu e intamplator nici intalnirea mea cu acest om. Cine stie cum si de ce randuie Dumnezeu unele lucruri. Slava Domnului pentru toate. Poate mai am si eu multe de invatat, sa ma smeresc mai mult.
De obicei genul asta de oameni si asa cum reiese din intrebarea care ti-a pus-o, cred ca l-au apucat deja pe Dumnezeu de un picior, cu sincretismul lor.

Si oricat ar parea de paradoxal, ca sa fim chiar on-topic, sincretismul este moartea oricarei credinte autentice.

Este o religie relativ noua, creata special pentru occident si desi parea ca se bazeaza pe religii antice, orientale in special, este de fapt o mixtura de convineri incompatibile pe care doar superficialitatea celor care o impartasesc fac sa para ca ele sunt in armonie una cu alta.

La fel si cu ce discutam aici, de altfel desi e vorba de "forme" de crestinism.

Nu este exclus ca respectivul sa gaseasca pana la urma drumul corect, dar nu este exclus nici sa-l ocoleasca mereu.

Tot ce trebuie si poti sa-l faci e sa caute o manastire si sa incerce sa vorbeasca cu cei de acolo. Si desigur, sa te rogi pentru el daca ai energia sufleteasca necesara..