View Single Post
Vechi 27.07.2013, 07:59:38
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
(adica nu-i ca la noi "hai vecine la o bere sau la o tabla"" sau la o petrecere sau un chef sa fie ca la noi cantam , chiuim si dansam hora sau sarba pana dimineata).
Amare mai sunt, Doamne, fructele "ortodoxiei" de mucava! Am observat de mai multe ori aproape chiar o laudă de sine la Florin atunci când ne vorbește de micile răbufniri chefuistice ale moldovenilor "ortodocși". Eu stau și mă întreb cum te mai poți numi creștin ortodox atunci când viața este făcută din chefuri, petreceri, hore și sârbe până dimineața? Îl rog pe Florin, care a mărturisit singur că nu le prea are cu ortodoxismul, să mai pună mâna să studieze ceea ce implică creștinismul și să vadă că acele obiceiuri "ca la noi" sunt greșite și nu fac decât să ne țină acolo unde și suntem de altfel, la "coada" Europei. Ai înțeles, tinere Florin? De-asta pleacă lumea din România asta "ca la noi", din cauza acestui creștinism de spoială, de suprafață, mincinos, de pe urma cărora însă sunt mulți care nu se dau înapoi de la profituri nedemne și ilegitime, de-a dreptul păcătoase; de prea multe chefuri și chefuială, de prea multă falsă viețuire, de prea multă minciună și complacere în minciună, de prea multă spoială, de prea multă trădare de Hristos și de idealuri autentice. Cu chefuiala aia nu suntem în niciun caz mai buni decât englezii, ci dimpotrivă, suntem mai ne-buni! Suntem în fapt de-a dreptul penibili și ridicoli, niște bieți saltimbanci, niște bieți măscărici, clovni care ne supraestimăm cu mult valoarea reală pe care o avem.
Reply With Quote