View Single Post
Vechi 25.07.2013, 23:42:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Da,pare singura explicatie logica,nu m-am gandit ca se posteaza o scrisoare de acum cinci ani.Enigma perioadei pierduta prin istorie pare rezolvata,asa ca multumiri din partea mea.
Acum am numarat eu pe degete si imi ies si mie tot 68 de ani, nu stiu de unde sunt 73. Daca punem 1944 reiese ca a fost scrisa anul trecut, iar 1945 anul asta. Antonescu nu a fost sigur comunist.
Citat:
,,De ce acceptam ca barbatii nostri sa fie carne de tun pt Nato dar nu suntem in stare sa ne recuperam Moldova de peste Prut"
Aici nu suntem in filme patriotice idealiste aici vorbim de realitati in care Romania nu decide de capul ei cand si cum anexeaza un alt stat independent la ora asta,indiferent cat am fi legati sentimental sau etnic de ei.
Daca citesti cu atentie farza o sa vezi ca nu se refera la un razboi. Vrea sa spuna ca mergem sa murim pentru cauza altora si noi avem o parte din tara despartita, nu e vorba de a o anexa cu forta.
Citat:
,,Cenzura bolsevismului comunist s-a transformat in a fi politic corect"
Complet incorect,mama ei de universitate britanica :) Aia nu au cunoscut bolsevismul spre norocul lor.Dansa a plecat dintr-o tara fosta comunista intr-una capitalista,schimbarea a fost la dansa nu la ei.Si nici macar asta nu a fost pt ca din ce spune este prea tanara sa cunoasca fie si comunismul din perioada finala,daramite bolsevismul.Oricum este o comoda varza istorica sa proiectezi asupra unora propria ta situatie in care nici macar nu te incadrezi :)
Aici de fapt e corecta fraza, probabil nu ai inteles exact mesajul. Nu se refera neaparat la comunism si continuitatea lui in vest, ci la corectitudinea politica, care e tot un fel de cenzura. Corectitudinea politica inseamna sa nu spui ceva care sa supere vreun grup minoritar, pentru ca s-ar presupune ca fiecare vede adevarul din unghiul lui. Adica nu e un adevar absolut, e doar relativ. Un exemplu fortat, desi nu stiu daca nu e chiar realistic, daca un grup sustine ca luna e patrata nu le poti spune ca e ceva in neregula cu ei, pentru ca poate ei vad altfel adevarul. Avea Patapievici sau Plesu un eseu pe tema asta cu corectitudinea politica, si aberatiile care rezulta din aceasta cauza.
P.S. Intre timp am gasit un alt articol al lui Patapievici, mai recent, chiar despre corectitudinea politica din Anglia si crestinism: http://inliniedreapta.net/monitorul-...isa-in-anglia/

Last edited by catalin2; 25.07.2013 at 23:50:18.
Reply With Quote