View Single Post
Vechi 25.07.2013, 21:20:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Adevărat, așa este. Eu cred că e și țigancă pe deasupra.
Interesant e ca si fata din link se leaga tot de acest aspect, desi nu avea nicio legatura cu scrisoarea. Tu ai citit-o? De exemplu tu spui ca sunt dubii in privinta autenticitatii, eu din acel articol am aflat cine a scris-o ca autoarea ii scrie numele complet.
Apoi, presupun ca vrei sa spui ca nu are legatura cu faptul ca e atee. Daca nu se amintea in titlu de Dumnezeu oare se mai obosea sa scrie un articol? In prima parte a articolului ne spune de fapt conceptile ei, adica ale umanismului ateu. Nu au nicio legatura cu scrisoarea, nici nu stiu daca a citit-o, sunt doar prejudecatile acelei persoane. Unde in scrisoare e vorba de xenofobie (probabil pentru ca a scris undeva de musulmani)? Ea bate moneda pe tema asta, desigur ca isi arata si parerea proasta despre credinciosi. O sa dau si un citat.
Dar mai intai vreau sa spun ca in partea a doua chiar ii da dreptate autoarei scrisorii, spunand ca de fapt in spatele politetei de fatada nu difera prea mult cu situatia din alte parti.
Tu spui ca e o epistola abjecta, in schimb dai o anonima atee care scrie un fel de aberatii legate de credinta ei.
Acum citatul respectiv, care arata de fapt prejudecatile sale legate de credinta, nu ceea ce scrie in scrisoare (nu mai punem la socoteala ca e o persoana oarecare de pe un blog oarecare, si vecinul e posibil sa aiba o parere, n-o s-o scriu pe forum):
"Aș putea să încep prin a-ți spune că te înșeli. Că rasismul, misoginismul și naționalismul stupid pe care îți bazezi analiza sunt eronate. Că oamenii cu pielea de altă culoare nu sunt dușmanii tăi, și că, indiferent cât de mult ți se pare, din căpșorul tău acoperit cu piele spălăcită și răsfățată, că acțiunile afirmative pe care le iau țările ca Marea Britanie ca să compenseze pentru secole de persecuție și sclavie sunt exagerate, sau corectitudine politică, n-au ajuns de fapt nici măcar aproape de cinci la sută în procesul de echilibrare a balanței. Că creștinismul nu e singura religie de pe fața Pământului, ba chiar că religia nu e obligatorie, ci o opțiune personală, așadar, că o societate multiculturală și preponderent laică precum Marea Britanie nu e obligată să facă mare caz de sărbătorile tale creștine sau de orice sărbătoare religioasă în general. Că oamenii cu alte orientări sexuale nu sunt dușmanii tăi, și că nu te afectează cu nimic libertatea lor de a iubi pe cine vor și cum vor. Că patriarhatul pe care îl lauzi te urăște, și că indiferent cât de mult te strofoci să susții rolurile sexelor (care sunt artificiale și se schimbă de la o cultură la alta și de la o epocă la alta), rolurile astea sunt împotriva ta, că misoginii nu te vor disprețui mai puțin doar pentru că te aliezi cu ei. Că singurul motiv pentru care poți să înveți la King’s College de la bun început e fiindcă există feminismul. Că avortul legal și sigur e un rău necesar. "
Daca intereseaza pe cineva...
Reply With Quote