View Single Post
Vechi 24.07.2013, 09:03:59
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Anita
In primul rand vreau sa iti spun ca Impartasania este ca un medicament. Si aceasta ti-o spun pentru ca sunt incredintata de asta nu pentru ca am citit.
Impartasania vine sa vindece sufletul pacatos si este medicamentul salvator.

In al doilea rand noi oamenii suntem atat de pacatosi incat daca ar fi sa tinem cont de asta nu am fi vrednici de impartasanie niciodata. Acum te spovedesti si in secunda urmatoare pacatuiesti cu gandul. Pacatele cu gandul sunt atat de multe incat putini dintre noi stiu sa le trieze, sa discearna si sa se fereasca de ele. Ba mai mult, multe nici nu sunt sesizate. Trec neobservate. Nu degeaba ne invata Sfintii nostri sa tinem paza mintii. insa stim noi sa tinem paza mintii? Astfel , cine are nevoie de Sf. Impartasanie? Nu pacatosul, spre vindecare si indreptare? Sau crezi ca dupa spovedanie devenim curati? sfanti? si ne putem apropia de Impartasanie, ca Sfintii?

despre evlavia pentru Sf. Impartasanie.
daca am avea credinta cu adevarat atunci am stii ca Sf. Impartasanie este trupul si Sangele Domnului , in orice clipa , in orice moment al vietii noastre si ar fi imposibil sa pierzi evlavia. Evlavia o pierzi cand pierzi credinta.
Noi stim toate astea ,dar trebuie sa fim constienti ca nu suntem ca primii crestini ,cei din primele secole cand pocainta era mult mai mare si pacate mai putine.
Monahul Pruteanu sa nu compare preotii care se impartasesc saptamanal cu mirenii.
De unde stiu eu ca preotii nu s-au spovedit inainte sau au o viata imbunatatita.
Reply With Quote