View Single Post
Vechi 23.07.2013, 13:15:12
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Pentru ca ascultarea e mai mare decat voia proprie, cel putin in calugarie.

Nu cred ca s-a facut nimeni calugar ca sa se bucure de faima si sa vina la el lumea puhoi. Ai citit viata parintelui Cleopa, ucenicul par. Paisie - ti-am dat linkul pe alt topic? A stat nu stiu cati ani pastor la oi. A ajuns staret si duhovnic nu pentru ca a vrut el - dimpotriva - ci pentru ca asa au dorit altii si asa i-au randuit. Si atunci slujesti in locul in care esti pus, chiar daca tie personal nu iti place. Oricum, a ajuns duhovnic renumit la o anumita varsta, dupa o anumita experienta duhovniceasca... Mi se pare ca si Paisie Olaru a avut un parcurs asemanator, intai a fost la schitul Cozancea, undeva in munti, cu oile - asa l-au cunoscut pr. Cleopa si fratii lui, apoi a ajuns la Sihastria si i s-a randuit sa fie duhovnic...
Si apoi, vezi si tu ce se scrie la topicul despre pr. Ciprian de la Sihastria, Lumea da buzna. Si nu poate refuza, pentru ca asta e slujirea lui. E o viata de jertfa, nu face nimeni ce vrea si ce ii place.
Frumos, foarte frumos spus!...
doar ca, as adauga eu, este o diferenta intre "ceea ce crezi" si ceea ce este...si o mare diferenta intre ceea ce este si ceea ce ar trebui sa fie.

Last edited by ory; 23.07.2013 at 13:30:08.
Reply With Quote