View Single Post
Vechi 22.07.2013, 20:53:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Nu este chiar un cercetator, este Directorul Centrului de Cercetari Demografice al Academiei Romane, profesorul Vasile Ghetau. In contextul prezentat el nu se refera la fertilitate ca problema de a nu putea avea copii ci ca dorinta de a nu avea.
Tragic ca nu stie sa foloseasca exprimarea corecta.

Citat:
Tu dai un exemplu din burta, pe cand acest cercetator, a facut totusi un calcul. Nu corect dupa cum spunem noi cei ce ne pricepem la toate.
Nu este matematica punctul tau forte, nu?
Eu am dat acelasi exemplu ca si el, un trend negativ, daca il extinzi pe o perioada lunga, poti ajunge la ce cifre doresti.
Problema este ca in realitate, pe termen lung, se pot intampla lucruri care sa strice predictiile, de asta s-o si rusinat nitel cand o venit cu cifra aia matusalemica.

Asta dupa un calcul omenesc, dar din alta perspectiva te-ai gandit?

Citat:
Tu nu crezi, dar nu este chiar cum crezi tu. Bine, stiu ca acest cercetator nu trebuie luat in seama, dar uite totusi ce spune el: România este în declin demografic de aproape 25 de ani,
Asta e un lucru destul de bine stiut nu e nevoie sa ne jucam cu cifrele pentru
a-l scoate in evidenta.

Si inca o data, nu e neaparat un lucru rau, trecand de perioada asta cu deficitul la fondul de pensii, probabil in 20-30 ani se va reglementa treaba.

Nu mai avem industrie, nu avem agricultura, pentru ce sa tinem cu dintii de niste cifre?

A, poate ca sa invadam pe cei care ne-au lasat fara lucru acasa, asta da - dar nu sunt ei singurii vinovati, in primul rand noi suntem, ca ne-am invatat comozi, condusi, prea increzatori, etc.

Citat:
sunt puține populațiile europene care au experimentat așa ceva
Inca o data, nu cred ca suntem singurii.
Cred ca sunt tari unde declinul demografic al populatiei indigene este compensat prin imigratie.

Apropo:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...on_growth_rate