View Single Post
Vechi 22.07.2013, 18:30:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Concluzie trasa in urma unui studiu temeinic, dublu orb, pe un esantion reprezentativ al vietii duhovnicesti?
Omul e duhovnic, spune ce a văzut. Eu am încercat de cîteva ori și pot doar să confirm ideea lui.

N-o să găsim mulți care practică împărtășania deasă. Poate în străinătate sau în rîndul clericilor. Putem deschide un sondaj pe tema asta, dar nu știu cine va participa...

Citat:
Si daca esueaza in partea opusa, iti asumi tu responsabilitatea pentru experimentul cu Sfantul Trup si Sange?
Dacă cei ce participă frecvent la Liturghie și duc o viață creștinească ar avea un duhovnic care să-i încurajeze să se apropie mai des de Potir, nimeni nu ar risca nimic. Eu nu recomand celor care nu practică o credință ortodoxă activă să meargă în fiecare duminică la împărtășit fără spovedanie și mai ales fără să aibă aprobarea propriunui duhovnic, nu a lui Pruteanu sau a duhovnicului meu sau a nu știu cui care a scris cărți pe tema de față.

Citat:
O chestie nu inteleg, ii e prea peste mana sa se spovedeasca de fiecare data, avand duhovnic la sute de km, sau de ce ar trebui sa mearga pe directia asta?
În viața reală, un mirean nu se poate spovedi în fiecare săptămînă, chiar dacă preotul e în aceeași localitate.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote