Citat:
În prealabil postat de AlinB
Concluzie trasa in urma unui studiu temeinic, dublu orb, pe un esantion reprezentativ al vietii duhovnicesti?
|
Omul e duhovnic, spune ce a văzut. Eu am încercat de cîteva ori și pot doar să confirm ideea lui.
N-o să găsim mulți care practică împărtășania deasă. Poate în străinătate sau în rîndul clericilor. Putem deschide un sondaj pe tema asta, dar nu știu cine va participa...
Citat:
Si daca esueaza in partea opusa, iti asumi tu responsabilitatea pentru experimentul cu Sfantul Trup si Sange?
|
Dacă cei ce participă frecvent la Liturghie și duc o viață creștinească ar avea un duhovnic care să-i încurajeze să se apropie mai des de Potir, nimeni nu ar risca nimic. Eu nu recomand celor care nu practică o credință ortodoxă activă să meargă în fiecare duminică la împărtășit fără spovedanie și mai ales fără să aibă aprobarea propriunui duhovnic, nu a lui Pruteanu sau a duhovnicului meu sau a nu știu cui care a scris cărți pe tema de față.
Citat:
O chestie nu inteleg, ii e prea peste mana sa se spovedeasca de fiecare data, avand duhovnic la sute de km, sau de ce ar trebui sa mearga pe directia asta?
|
În viața reală, un mirean nu se poate spovedi în fiecare săptămînă, chiar dacă preotul e în aceeași localitate.