Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Tocmai de aceea am adăugat răspunsul către Decebal, în care spuneam că nu este suficientă o singură calitate a Duhului. Nici numai blândețea nu este suficientă pentru a recunoaște adevărul, nici adevărul enunțat rece nu este dumnezeiesc, oricât de corect ar fi (sau ar părea). Pentru că Adevărul nu este o concepție filosofică, ci suflarea Duhului Sfânt. Iar Acesta poate fi și aspru, dar niciodată rece, pentru că nu poate fi lipsit de iubire.
|
Cristian, ca oaia are patru picioare e adevar indiferent daca spune cineva cu dragoste sau nu. Eu asta tot repet ca invatatura revelata nu depinde de trairea noastra, asta tine doar de relativism. Asadar daca cineva spune o dogma nu conteaza cum o spune, poate sa o spuna si un mare pacatos, tot adevar e. Chiar dadeam un citat in care se spunea ca nu conteaza daca cel ce spune adevarul e pacatos sa nu. Adevarul nu e numai Iisus, sunt adevaruri revelate care au fost numite dogme. Un adevar e si ca Bucurestiul e un capitala Romaniei, nu tine de subiectivismul fiecaruia, eu asta incerc sa spun legat de relativism. Chiar asta e relativismul, realitatea prin prisma subiectivismului fiecaruia.
Restul urmeaza dupa aceea, trairea si dragostea noastra.