View Single Post
Vechi 20.07.2013, 13:01:31
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
O fi postarea domnișoarei cum spui tu frate drag dar prin punctele esențiale ii cam trebuie nitica smerenie. Părerea mea, hac.
Frate Dragoș, tinerețea se smerește: pur și simplu urmîndu-și rostul...:)
Să nu cerem unei domnișoare smerenia unei femei care a îmbătrânit în lumea asta înrăită. Că o forțăm să devină prefăcută, vicleană, fățarnică. În definitiv, cam cum se întâlnește, vai, atât de des.

Smerenia e una, dar se manifestă în chipuri variate, până la forme care par contrarii. Așa cred, nu vă fie cu supărare, frate bun.
Doamne ajută!

P.S. Firea găzduită în ipostasuri diferite, la noi oamenii, rodește diferit. Uneori perspectivele diferite nu se datorează firii comune, esenței de creștin, ci doar însușirilor personale.
Firea și ipostasul nu zac alăturea în om, ci se contopesc. Iar noi, zărind de fapt însușirile persoanei, ne facem impresia că i-am întrezărit esența. Că i-am surprins adevărata natură. Fals! Vedem doar conduite și manifestări, însă cum anume le interpretăm și ce-or însemna ele de fapt, asta ne cam depășește. Ți-o spun ca psiholog, care nu dau doi bani pe teste psi și pe impresiile culese în urma câtorva întâlniri. Cred mai mult în vorba românească, aia cu mâncatul sării și cu-o viață întreagă...:)

Last edited by cezar_ioan; 20.07.2013 at 13:14:32.
Reply With Quote