View Single Post
Vechi 20.07.2013, 09:14:03
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
(...), fiindcă Sfinții lui Dumnezeu sunt promotori ai libertății de conștiință.
Unde și când au fost sfinții lui Dumnezeu promotori ai libertății de conștiință?

Și ai cărei libertăți de conștiință?

Citat:
Am, totuși, o nedumerire: cine anume încearcă să ne impună ecumenismul?
Păi nu se vede? sau .... ?

Citat:
(...) cred că, cel puțin pe teritoriul țării noastre, nu există cazuri de persecuții religioase... în orice caz, nu în numele ecumenismului.
Încă nu există, sau poate există (la o scară mai mică) și nu le vedem noi sau nu vrem să le vedem.

Citat:
Până la urmă, mișcarea ecumenică are drept scop unirea tuturor creștinilor... Mă abțin să comentez mai mult pe această temă, fiindcă aș fi off topic.
Așa spun și eu că este mai bine să te abții, nu de alta dar ești în mod vădit victima unei propagande mincinoase.

Citat:
Chiar am cunoscut câțiva promotori ai mișcării ecumenice, chiar participanți la această mișcare, care sunt creștini ortodocși autentici, cu o credință profundă și care mărturisesc Ortodoxia în dialogurile ecumenice, fără a cădea în vreun fel în relativism. Aș putea da mărturie pentru ei oriunde, în orice situație aș avea curajul să garantez pe proprie răspundere pentru Ortodoxia lor, dacă ar fi necesar.
Rugămu-te să ne scutești despre astfel de aprecieri despre "mărturia" Ortodoxiei la nivelul ecumeniștilor.

Citat:
Astfel de persoane niciodată NU ar fi capabile de a le impune celorlalți opiniile lor, ci își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare.
Ferească-ne Dumnezeu ca ecumeniștii (fie ei și "ortodocși") să vrea să ne impună opiniile lor, și este bine spus opinii, pentru că la altceva nu se reduce mascarada ecumenismului.

Însă în realitate lucrurile nu stau așa. Camapania de promovare și impunere a ecumenismului, sau mai bine spus a ereziilor ecumeniștilor, este în plină desfășurare și în plină agresivitate. Toată lumea vede acest lucru, lucrurile se desfășoară aproape pe față, aproape că nu mai sunt perdele, mai ales pentru cei care se mai și înformează cu discernământ.

Iar unitatea Bisericii primare nu s-a pierdut, sau nu încă. Ea încă există în Ortodoxie; și când spun ortodoxie nu mă refer la cei care au făcut din instituția bisericească și din harul lui Dumnezeu surse de lovele, de îmbogățire, de exploatare a adepților mai puțin luminați de Dumnezeu, mai influențabili și mai superstițioși. Însă pentru eretici, pentru cei care s-au separat de Biserica lui Hristos, de Ortodoxie, pentru a își face "bisericile" lor particulare, într-adevăr unitatea Bisericii s-a "pierdut"; mai precis ei sunt cei care s-au pierdut de la această unitate și vor acum, crezând că în teologie majoritatea vorbitorilor și pretendenților ar deține în mod necesar adevărul, să ne impună erezia și aberația lor drept adevăr.

Last edited by Decebal; 20.07.2013 at 18:25:37. Motiv: corectură
Reply With Quote