Dragă Laura, soră a mea mai mare în Hristos Domnul,
m-a surprins textul tău, m-a surprins mult și, recunosc, plăcut. Deoarece încercările mele de a înțelege, simți, trăi/făptui creștinește se lovesc nu doar de înclinațiile mele păcătoase dar și, trebuie s-o recunosc, de cunoștințele mele deosebit de slabe în materie de dogmatică, istoria Bisericii ș.a.m.d. Fac deseori greșeli, din grabă, neatenție, ignoranță...
Îți mulțumesc că nu mă repezi, cum fac alții care sunt tari în cunoștințe și, cred eu, chiar în virtute. Sunt și ei frații mei mai mari dar, vezi tu, deși sunt sigur că și ei mă iubesc în Hristos, se poartă cam ca fratele fiului risipitor... Pe când tu te-ai arătat suportivă și împăciuitoare, cam ca tatăl celor doi frați...:)
Ei bine, nu, nu m-am gândit nici o clipă că aș putea să culeg textele de pe forum într-un eseu. Mai întâi pentru că scriu pe forum din plăcere, după chef, cum am mai mărturisit deja. Apoi pentru că nu sunt deloc sigur de impactul real asupra semenilor. În fine, pentru că mă apasă păcătoșenia mea chinuitoare, de care sunt destul de conștient și în care mă zbat de-o vreme, fără vreun progres semnificativ. Mi-e și rușine când văd că tu găsești rezonabile postările mele... Darmite să mai vizez și publicarea... Văleu, am intrat deja în pământ, sau, mă rog, tastez de sub masă...:))
Voi încerca însă, pentru a rămâne pe firul sprijinului tău, să te bucur prin intensificarea studiului și a vieții mele de credință. Dacă harul Domnului va răsplăti eforturile mele, eu nu știu sigur... Nu pentru că Domnul nu e darnic în răsplată (ci este! neasemuit, de neexprimat! Slavă iubitului nostru Hristos și Tatălui și Sfântului Duh!), ci pentru că eu nu sunt sigur de faptele mele. Dar dacă va ieși ceva bun inclusiv pe forum din încercările mele, te rog să te bucuri și să te rogi și pentru mine, păcătosul și mult netrebnicul tău frate mai mic.
Cu recunoștință și cu multă afecțiune,
Dumnezeu să te ocrotească și să te lumineze!
P.S. Majoritatea celor de pe forum au sesizat că eu nu sunt un băiat serios. Sunt prea ludic, deseori rebel, neastâmpărat... Așa am fost de mic și nu reușesc să-mi depășesc adolescența. Te rog să mă ierți, de câte ori voi fi neserios și, vai, arțăgos...
|