Citat:
În prealabil postat de laurastifter
"Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul?"
Cred că Sfântul Nicolae ar reacționa într-un mod nefavorabil față de orice încercarede a ni se impune ceva, fiindcă Sfinții lui Dumnezeu sunt promotori ai libertății de conștiință.
|
Probabil ar reactiona nefavorabil si impotriva miscarilor religioase care ar incerca sa "impuna" modelul traditional de familie in dauna "revolutiei sexuale" si a falsului umanitarism, nu?
Citat:
Până la urmă, mișcarea ecumenică are drept scop unirea tuturor creștinilor...
Mă abțin să comentez mai mult pe această temă, fiindcă aș fi off topic. :)
|
Deja ti-a iesit un porumbel din gura.
Ai citat dintr-o definitie sau e convingerea ta personala?
Pentru ca daca stai nitel stramb, dar judeci drepti ai sa-ti dai seama si singura ca ecumenismul este opus misionarismului crestin, am putea spune ca este chiar forma hidoasa, devalorizata a celui din urma.
Citat:
Ceea ce mă nedumerește, așa cum am mai menționat, este ideea că cineva ar încerca să ne impună o anumită concepție sau atitudine religioasă.
|
De fapt si de drept, ecumenismul vine la pachet cu asa ceva si in ultima instanta asta incearca acolo unde se promoveaza.
Citat:
Chiar am cunoscut câțiva promotori ai mișcării ecumenice, chiar participanți la această mișcare, care sunt creștini ortodocși autentici, cu o credință profundă și care mărturisesc Ortodoxia în dialogurile ecumenice, fără a cădea în vreun fel în relativism.
|
Urma nu scapa turma..
Daca un om cinstit se duce la o intalnire de infractori pentru a le spune care e legea, nu inseamna ca respectivii sunt suflete de ingeri si pun la cale o mare sindrofie.
Citat:
Astfel de persoane niciodată NU ar fi capabile de a le impune celorlalți opiniile lor, ci își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare.
Doamne ajută!
|
Iar ai comis-o...
Daca respectivii "își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare" tot ce ai spus despre "ortodoxia" lor, pica.
Si acum sa te lamuresc de ce.
Biserica face misiune, nu ecumenism, adica incearca sa-i aduca sub aripa sa pe cei: pacatosi, rataciti, eretici, schismatici, etc.
Nu le aplauda ratacirea, nu-i numeste "crestini" desi se afla intr-o atitudine evidenta de ratacire si razvratire, nu sta sa se dumireasca daca or avea sau nu "Taine" valide, etc.
Biserica stie ca atat timp cat ei si-au ales alt potir (sau paharel sau altceva), sunt AFARA.
Desigur, nici nu le arde suturi in fund si da cu ei de pamant de la prima intalnire ci le deschide bratele, dar din postura de Tata care isi asteapta fiul ratacitor, nu din postura de tata care a gresit si el chipurile fata de fiu si incearca sa negocieze o impacare in stilul "mai las de la mine, lasa si tu de la tine".