Citat:
În prealabil postat de antoniap
L-am adus in discutie pe Sfantul Nicolae, pentru ca ne e drag tuturor. Si in zilele noastre exista marturisitori care apara credinta strabuna de idei straine de duhul Ortodoxiei.
Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul? Si cum ne-am raporta la el? Te asigur ca ar muri de inima sau operat! Cu ,,dragoste'' exemplara! De ce sa ne ascundem dupa deget?
|
"Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul?"
Cred că Sfântul Nicolae ar reacționa într-un mod nefavorabil față de orice încercarede a ni se impune ceva, fiindcă Sfinții lui Dumnezeu sunt promotori ai libertății de conștiință.
Am, totuși, o nedumerire: cine anume încearcă să ne impună ecumenismul?
În zilele noastre, ne bucurăm de dreptul la exercitarea libertății de conștiință și cred că, cel puțin pe teritoriul țării noastre, nu există cazuri de persecuții religioase... în orice caz, nu în numele ecumenismului.
Până la urmă, mișcarea ecumenică are drept scop unirea tuturor creștinilor... Mă abțin să comentez mai mult pe această temă, fiindcă aș fi off topic. :) Ceea ce mă nedumerește, așa cum am mai menționat, este ideea că cineva ar încerca să ne impună o anumită concepție sau atitudine religioasă.
Chiar am cunoscut câțiva promotori ai mișcării ecumenice, chiar participanți la această mișcare, care sunt creștini ortodocși autentici, cu o credință profundă și care mărturisesc Ortodoxia în dialogurile ecumenice, fără a cădea în vreun fel în relativism. Aș putea da mărturie pentru ei oriunde, în orice situație aș avea curajul să garantez pe proprie răspundere pentru Ortodoxia lor, dacă ar fi necesar. Astfel de persoane niciodată NU ar fi capabile de a le impune celorlalți opiniile lor, ci își doresc doar să caute, împreună cu alți creștini, unitatea pierdută a Bisericii primare.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca