View Single Post
Vechi 18.07.2013, 02:20:04
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Aici nu e vorba de spaga ptr. Bac, ci de felul in care au reactionat politistii. Nu au voie sa controleze fara mandat. Spaga ptr. Bac nu este o noutate.
Tot tămbălăul care s-a facut i-a ajutat pe acesti hoti – mai mici si mai mari – sa scape de probe si poate că in final, vor scapa basma curata, in bunul si traditionalul obicei românesc: „Hoțul neprins e negustor cinstit”.

Faptul ca șpaga nu mai e o noutate nu trebuie sa ne linisteasca. Cred ca ar trebui sa ne sperie; la fel si abuzurile unor institutii ale statului, daca acestea au existat cu adevarat.

Dar nu ma mira atitudinea de „intelegere” fata de hoti/plagiatori: anul trecut cand s-a discutat despre plagiatul lui Victor Ponta reactia pe forumul crestin ortodox n-a fost de incriminare. Aparatorii lui Victor Ponta apareau ca ciupercile dupa ploaie. Si argumentele pro Victor Ponta la fel.

Si atunci? Cei mai mici fac ceea ce fac parintii lor sau conducatorii tarii. Si toata lumea pare multumita chiar daca din cand in cand mai apare si cate un indignat, pentru ca da bine sa fii indignat. Ce am semanat, aia culegem.

Daca toata lumea fura (sau aproape toata lumea) de ce sa nu fure si niste elevi care stiu ca in tara noastra cine fura o duce bine.
Si asta a fost „șansa” valabila si pentru cei 45 de ani de comunism pe care foarte multi ii apreciaza acum si-i regreta.

De ce? Pentru ca se mergea pe ideea: „daca nu curge, pica”. Si atunci? Pare "normal" sa nu mai fie o noutate spaga intre alte hotii aparent legiferate.
Reply With Quote