Mi se intampla uneori sa am impresia ca Cel Rau manipuleaza oamenii pentru a iti raspunde urat sau a percepe rau/neintelegeri si unii dintre acestia nici nu isi dau seama ca sunt condusi de Rau.
Poate suna cam SF...
Cu cat facem mai multe pacate parca pierdem controlul asupra propriei constiinte...
Care este linia de limitare intre om si Rau atunci cand omul face rau?...Este in slujba Raului... a fost atat de slab/prost/necredincios incat nu a putut sa lupte cu Raul..l-a acceptat si s-a identificat cu el.
Sunt diferite grade de rau/tipuri de pacate.
Eu am observat la ce "slabiciuni" am eu...tind sa minimalizez defectul, il justific, il prezint celor din jur ca neimportant, o alternativa buna la ceva mai rau sau drept o recomandare. Cineva fara discernamant poate usor prelua defectul/slabiciunea mea mai ales daca apreciaza alte calitati ale mele.
Ieri la serviciu am spus ca as dori sa-mi iau concediu intr-o anumita perioada. Pentru ca am justificat avantajele si am gasit argumente frumoase...la nici jumatate de ora de la discutie altcineva s-a hotarat sa-si aleaga aceeasi perioada de concediu si mi-a recomandat sa mai astept si sa-mi iau perioada urmatoare zile libere. E usor de ghicit ce slabiciune avea colega?...
Orice "dusman"...chiar si cel care face cel mai mare rau familiei/prietenei/partenerului/copiilor are anumite "slabiciuni"...atat de mare e slabiciunea ca uneori nici nu gandeste ca e ceva rau sau isi apara interesele fara a se gandi la celalalt din cauza slabiciunii.
|