View Single Post
Vechi 17.07.2013, 19:42:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Tu stii mai bine,parerea mea este ca avem parte de o istorie conventionala,comoda.Daca s-ar scrie istoria reala,cu subiect si predicat,nu ar mai fi locuri pe poduri de cati ar sta la coada,din toate taberele,cu un pietroi in brate si iluzii facute praf.Eu te iubesc oricum Dragos :)Update:ce frumos este acel sfant din adevarata Imparatie,,mai presus de steaguri si de toate zbaterile noastre efemere.
Daca e vorba de istorie in general probabil nu ar fi atat de multe dezamagiri, in general fiecare tara isi cunoaste istoria, cu bune si rele.
Daca te referi la istoria Bisericii, e valabil doar in cazul eterodocsilor sau ortodocsilor care nu s-au ostenit cateva minute sa citeasca ceva legat de asta. In ortodoxie nu ar trebui sa fie dezamagiri pentru cineva informat cat de cat, adevarul este intreg in ortodoxie si nu a fost nevoie de deformari si rastalmaciri. Uite, sa luam de exemplu cazul catolicilor. Imediat dupa Schisma au spus ca Sinodul VIII ecumenic, din 879-880, era talharesc si papa Ioan VIII l-a condamnat. Faceau asta pentru ca acolo a fost condamnata erezia Filioque dar si despre primatul papal au spus ceva.
Astfel Sfantul Fotie cel Mare a fost privit ca un ratacit si excomunicat in vest. Dar in perioada interbelica, datorita accesului mai facil la informatii, chiar teologi si istorici catolici au aratat ca tot ce crezusera era gresit, aveau de fapt dreptate ortodocsii. Sinodul fusese recunoscut de Papa si avusese legati papali. Papa aprobase hotararile sinodului si recunoscuse pe Sfantul Fotie ca Patriarh. Acum ce sa faca BC, au recunoscut dar nu s-a schimbat nimic pentru ca nu mai puteau, a ramas totul in coada de peste. In continuare sinodul din 869, anulat la sinodul din 879 a ramas sinod ecumenic pentru ei. Tinanad cont de faptul ca au adoptat intre timp ca dogma infailibilitatea papala, aprobarea hotararilor sinodului din 879 intra la infailibilitate, o ameteala totala. Credinciosii catolici obisnuiti nu stiu toate acestea, si nici BC nu insista pe tema asta.
Reply With Quote