View Single Post
Vechi 17.07.2013, 10:26:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Încerc să citez din memorie:
"mi-am încuiat porțile inimii, ca nu cumva să pătrundă în mine greșeala;
atunci, Adevărul m-a întrebat:
Eu pe unde voi intra?"
:)
Dupa ce Adevarul a intrat, portile se pot inchide (stii tu pilda cu fecioarele, nunta, cele vrednice au intrat, portile s-au incuiat, cele nevrednice au ramas sa planga pe dinafara)

Dar daca Adevarul nu a intrat inca, atunci ce predicam pana la urma si ce primesti de fapt pana atunci, te-ai intrebat?

Citat:
P. S. Sper că nu este necesar să menționez, în fiecare mesaj, faptul că nu am intenția de a susține relativismul religios! Am început să repet obsesiv această idee aici, pe forum, fiindcă detest relativismul religios și este deranjant, agasant pentru mine să mi se atribuie această concepție pe care NU o împărtășesc nicicum și pe care o consider drept una dintre cele mai grave maladii duhovnicești ale zilelor noastre. Unicul Adevăr este Hristos! "Mai multe adevăruri înseamnă nici unul" (Petre Țuțea) și, de aceea, v-aș ruga să nu mai interpretați orice spun raportându-vă la această etichetă falsă pe care mi-ați atribuit-o.
Ti-am adresat deja invitatia de a vorbi la obiect.

De exemplu:

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Uitați, aici, pe forum, ce s-a întâmplat de când au plecat cei 2 colegi catolici. Uitați-vă cât de sărace sunt discuțiile de la rubrica dedicată Bisericii Catolice... Suntem doar noi și, vorba aceea, "noi centrăm, noi dăm cu capul". De ce?
Ne-ai putea explica de ce am avea nevoie de "discutii bogate la rubtrica dedicata Bisericii Romano-Catolice" (da, asta este titulatura lor, Biserica Una este Catolica).

Nu inteleg de ce avem o sectiune anume si nu e la ceva generic de genul "Secte si Culte" dar asta e partea a doua.

Citat:
Fiindcă mulți dintre noi n-au fost capabili să înțeleagă faptul că, pur și simplu, există creștini care se raportează la aceleași realități ale lumii spirituale, dar din perspective diferite.
Explica-ne si noua, cum se raporteaza in acest context "diferite" la notiunile de bine si rau, adevar si minciuna, dreapta credinta/sectarism.

Sunt "buni" fiind doar "diferiti"? Atunci cum de nu fac parte din Una Biserica? Sau dupa tine fac parte desi sunt intr-un raport cel putin schismatic cu ea?

Nu de alta, dar mesajul tau:

Citat:
V-ați pus vreodată întrebarea: din ce motiv Dumnezeu nu a creat o lume uniformă, doar în alb și negru, cu oameni identici din punct de vedere spiritual, psihic și fizic, un univers cu o singură planetă, eventual, în care să locuiască ființele umane absolut identice între ele? :)
sporeste si mai mutl confuzia, in sensul de care incerci sa te lepezi mai sus: relativismul spiritual, diferentele fiind considerate din ce scrii mai sus un factor pozitiv (ca doar Dumnezeu nu a creat raul, nu?)

Sau poate ti-a scapat "porumbelul" si vroiai sa spui altceva..

Deci, pana la urma, ca sa nu "te intelegem gresit", care e pozitia ta?

Last edited by AlinB; 17.07.2013 at 10:44:57.
Reply With Quote