Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside
Pe mine ma nedumereste ceva de mai mult timp. Poate ajunge cineva in stadiul in care cand cineva ii face rau, sa nu aiba nici macar un gand urat despre persoana care i-a facut rau? De exemplu trece cineva pe langa tine pe strada si te injura sau iti vorbeste urat, cum blochezi gandul rau care-ti trece fix atunci prin minte? Simt ca sunt plina de prejudecati in ultima vreme si nu stiu cum sa fac. Peste tot unde ma uit creierul meu parca parca ar vrea sa zica cate ceva despre x si y. Nu vreau sa fac asta, nu vreau sa judec lumea catusi de putin, nici macar in minte, cu atat mai putin sa am ganduri rele, chiar daca ei ma provoaca.
Nu vreau ca in mintea mea automat cum vad ceva iesit din comun sa gandesc "vai, cum de nu le e rusine, cum de nu se imbraca mai asa, cum de nu stiu cum". Voi cum reusiti?
|
da ,se poate ,in momentul cand ajungi sa compatimesti sau sa privesti cu intelegere astfel de oameni
Avem citirea Psaltirii ,rugaciuni ,acatiste ,mersul in sarbatori la sf.Liturghie si spovedanie deasa care ne ajuta sa devenim mai buni.
Aceste situatii de care vorbiti sunt niste incidente minore din viata noastra pe care Dumnezeu ni le trimite ca sa devenim mai buni.Ele se numesc in limbajul ortodox "ispite"