View Single Post
Vechi 16.07.2013, 15:17:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Îl înțeleg, în bună măsură, cred, pe Theodor. A suferit și el, din partea unui sistem ideologizat și corupt, aceeași minciună, aceeași batjocorire a omenescului din el. E foarte bine că e rebel și că suflă și-n iaurt. Deocamdată, ca etapă necesară. Prin asta își protejează sufletul, cel iubit de Dumnezeu și își așterne lucrarea viitorului de om și bărbat al lui Dumnezeu.
Nu m-as grabi cu astfel de verdicte si consolari.

24. Adevărat, adevărat zic vouă că dacă grăuntele de grâu, când cade în pământ, nu va muri, rămâne singur; iar dacă va muri, aduce multă roadă.
25. Cel ce își iubește sufletul îl va pierde; iar cel ce își urăște sufletul în lumea aceasta îl va păstra pentru viața veșnică.

Ioan cap. 12

Citat:
E o perioadă, în viața celui eliberat din gheena minciunii, când rănile vechi dor foarte tare iar durerile și spasmele refacerii sunt considerabile. Mintea nu mai poate fi foarte limpede, din pricina durerii și a fricilor, a nesiguranței, a luptei cu neîncrederea și deziluziile. Dar etapa aceasta e trecătoare.
Nu neaparat. Am cunoscut alte cazuri care ma fac sa cred mai degraba ca problema se poate croniciza si chiar acutiza.
Iar asta in final duce la ce scrie in prima parte a versetul 25 de mai sus.

Last edited by AlinB; 16.07.2013 at 15:52:09.
Reply With Quote