View Single Post
Vechi 15.07.2013, 18:26:09
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Manastirea Prislop - nu prea am cuvinte ca sa pot descrie cat de frumos este acolo si nici nu stiu cu se ca incep mai intai - biserica aceea mica de a carei existenta este consemnat si sf Nicodim de la Tismana, si in care unele icoane sint pictate de parintele Arsenie Boca in stilul sau atat de caracteristic, si in care biserica slujeste un parinte batran de o blandete uimitoare, al carui chip se lumineaza de bucurie de fiecare data cand vin copii in biserica si ii primeste spre Hristos cu adanca bucurie, dragoste si blandete; mormantul parintelui Arsenie Boca, pestera Sfantului Ioan de la Prislop, etc

Manastirea Lainici - iarasi nu stiu cu ce sa incep mai intai - icoana aceea a Maicii Domnului care parca este vie - de nu iti vine sa treci prea direct prin fata ei, parca iti vine sa o ocolesti cu evlavie, ca sa nu o deranjezi; Sfantul Irodion; schitul Locurele; mormantul parintelui Adrian Fageteanu (Dumnezeu sa il odihneasca!)

Manastirea Tismana - cu Sfantul Nicodim de la Tismana cel care in unele icoane este atat de frumos si intelept pictat ca avand urmatorul motto / indemn: "Nimic sa nu iubiti mai mult decat dragostea lui Dumnezeu!", iar cu cealalta mana binecuvantand - incat, atunci cand vezi aceasta icoana iti vine sa ii saruti mana sfantului, cu care binecuvinteaza, si sa il rogi: "binecuvinteaza sfinte, ca asa sa fie si in viata mea!"
Relativ aproape de Tismana exista si Cheile Sohodolului, un loc ce merita vazut.

Last edited by adam000; 15.07.2013 at 18:56:04.
Reply With Quote