Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nene Cezar, sunt niste idei in discutie.
De ofuscat se ofuscheaza (se simt agresati cum spui matale) sunt cei care nu pot face diferenta intre o idee si propria persoana, cu alte cuvinte pun multa mandrie in productiile lor mai mult sau mai putin intelectuale.
Si matalutza ca (ex)psiholog cred ca ar trebui sa stii ca de obicei cei care in lipsa de argumente si idei arunca prea desi si prea usor caracterizari asupra altora (ca mataluta de exemplu) sunt de cele mai multe ori ancorati (narcisist - se leaga cu ce spuneam mai sus, conexiunea idei-egou) in fatza oglinzii propriului suflet, deci ceea ce vad la altii de fapt..
Sigur ca te iert, ca de fiecare data, chiar si la iesiri si mai si, performanta care ti-o doresc si tie :)
|
Ideile sunt una, atitudinea ta (de respingere ostilă) față de sora căreia i-ai găsit cusur că se urcă de tânără spre Cer, e alta.
Cât privește ideile puse în discuție, Laura a adus o mulțime de argumente, de diverse feluri. Revezi, te rog, postările ei.
Problema e că nu i-ai acceptat argumentele și ai făcut ce faci de obicei: ai intrat fără să fii rugat mult prea aproape de sensibilitatea și demnitatea interlocutorului, trecînd ca un buldozer peste argumentație, peste mesaj, peste întreaga concepție ortodoxă a Laurei. Disprețuiești, ca de obicei, postările care pun în prim plan iubirea. Vei fi avînd, probabil, motive personale pentru această atitudine; știu și eu?... Îți reamintesc însă că Ortodoxia și religia creștină în ansamblul ei au în centru pe Dumnezeu Iubire, iubire intratreimică. Aceasta e baza dogmaticii noastre, toate desfășurările și comentariile ortodoxe pe tema dogmei Sfintei Treimi fructificînd mereu această notă esențială a Dumnezeirii. E un adevăr revelat, cel mai clar formulat în Evanghelia după Ioan. Cunoști, desigur, totuși ți-am reamintit.
P.S. Performanța
pe care mi-o dorești am realizat-o deja, altfel nu îți mai răspundeam la postări, în ciuda faptului că m-ai numit, nu fără oarecare grație, ex-psiholog...:) Chiar mă amuză termenul. Chiar așa, ce-o fi însemnînd?....:)) Dacă un doctor se află în vacanță, fie și prelungită (din pricina unor priorități mai însemnate chiar decât profesia), înseamnă că nu mai e doctor? Cel care se odihnește între două creații, de pildă un scriitor/compozitor/pictor, înseamnă că nu mai e scriitor/compozitor/pictor? etc. etc. etc. Una e mersul la serviciu, dragă tovarășe, alta e profesia. Ca să nu mai amintesc de vocație și alte subtilități, că risc iar neînțelegeri.
P.P.S. Uite, îți fac un cadou din puțul gândirii mele: jobul e profesia actualizată, profesia e jobul în potență. Îți place? E o analogie, mi se trage de la nițel studiu al dogmaticii, de curînd...:)